Poienita cu ciuperci

de Adinacarla in Salate, 27 Ian 2010 | 2299 vizualizari

 

Asa mult mi-a placut aceasta reteta incat va fi mult timp de acum in colo prezenta in meniurile de aniversari si sarbatori din familia mea...

 

INGREDIENTE

  • 300 g ciuperci
  • 3 cartofi
  • 3 morcovi
  • 100 g cascaval
  • 1/2 piept de pui
  • 1 legatura de patrunjel
  • 3 fire ceapa verde
  • 3 castraveti murati
  • maioneza, dupa gust
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poienita cu ciuperci:

Pieptul de pui se pune la fiert impreuna cu radacinoasele. In timpul fierberii se condimenteaza dupa dorinta. Eu am pus sare, piper.


Dupa ce-au fiert se lasa la racit.


Intre timp marinam ciupercile. Se pun la fiert in jumatate de pahar cu apa, o lingura de otet si 2 linguri de ulei. Cand incepe sa fiarba se adauga o lingurita de piper boabe, o foaie de dafin si sare dupa gust. Se mai lasa pe foc, la foc moderat, inca 5 minute apoi se lasa la racit.


Cartofii, morcovul, radacina de patrunjel si cascavalul se rad pe razatoarea cu ochiuri mari, in vase separate. Pieptul de pui si castravetii se taie marunt. Eu le-am robotit. :) Verdeata si ceapa verde se taie marunt.


Se tapeteaza un vas cu folie alimentara. Se pun ciupercile cu palariile in jos, acoperind tot fundul vasului. Verdeata tocata se presara deasupra ciupercilor. Apoi se aseaza un strat de cartofi, presand bine cu mana. Se unge un strat de maioneza. Se aseaza morcovul ras, apoi cascavalul. Se unge din nou cu maioneza. Urmeaza apoi un strat de carne si unul de castraveti murati si un ultim strat de maioneza. Se acopera cu folie si se da la rece. Eu am tinut peste noapte la frigider.


Platoul pe care va fi servita salata se pune peste vasul in care a fost "construita" si se ratoarna cu o miscare ferma.


by Miha

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Poienita cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

rivka 1

27.01.2010, 22:13

ooo ai facut-o pana la urma si tu! foarte draguta arata...

Miha 1

27.01.2010, 22:36

Felicitari!
Asa-i ca e cea mai tare salata?

mihaelar63 1

27.01.2010, 22:48

asta e un preparat din categoria -lasa masca musafirii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Salata cu branza Brie si piept de pui