Poienita cu ciuperci

de Oana in Salate, 6 Apr 2009 | 35782 vizualizari

 

Este o salata foarte potrivita pentru o masa festiva, seamana la gust cu salata beof, doar ca e mai “light”. Se potriveste de minune pentru masa de Paste si nu numai. E delicioasa si foarte usor de facut! Reteta este de la Natalia.

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan de ciuperci intregi in saramura, cat mai micute
  • 3 cartofi
  • 3 morcovi
  • 2 oua
  • 100g cascaval
  • un piept de pui
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 3 fire de ceapa verde
  • maioneza
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poienita cu ciuperci:

Se fierb cartofii, morcovii si ouale. Dupa ce s-au racit se dau pe razatoarea mare, in vase diferite. Pieptul de pui se fierbe si el si apoi se taie cubulete si se amesteca cu ouale fierte date pe razatoare. Se rade si cascavalul intr-un vas separat. Verdeata si ceapa se taie marunt si se amesteca intr-un alt vas. Se tapeteaza o oala mai inalta cu celofan umezit.


Este bine sa condimentati inainte cu sare si piper dupa gust fiecare componenta a salatei.


Asamblarea este simpla. Se pun ciupercile cu palariile in jos, acoperind tot fundul vasului. Se pune verdeata si ceapa tocata peste ciuperci. Apoi se pun cartofii, indesand cu mana. Se unge cu 2 linguri de maioneza. Se aseaza apoi morcovul, cascavalul si iar maioneza. Carnea si ouale se amesteca cu maioneza si se pun ca ultim strat.


Se acopera cu celofan si se lasa la frigider 1-2 ore. Inainte de servire se rastoarna pe un platou.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Poienita cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

lacri 1

22.04.2010, 13:08

Felicitari !Maine este ziua mea si sambata am musafiri si m-am gandit sa incerc aceasta reteta pentru ca mi se pare nemaipomenita si aspectuoasa.Sper sa imi iasa ,iti multumesc ,fotografiile ma ajuta tare mult.

Panacris 1

26.11.2012, 15:58

reisnaor_2006 1

16.10.2014, 21:32

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata de ciuperci, cascaval, sunca si muraturi....