Poienita cu ciuperci

de Oana in Salate, 6 Apr 2009 | 50907 vizualizari

 

Este o salata foarte potrivita pentru o masa festiva, seamana la gust cu salata beof, doar ca e mai “light”. Se potriveste de minune pentru masa de Paste si nu numai. E delicioasa si foarte usor de facut! Reteta este de la Natalia.

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan de ciuperci intregi in saramura, cat mai micute
  • 3 cartofi
  • 3 morcovi
  • 2 oua
  • 100g cascaval
  • un piept de pui
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 3 fire de ceapa verde
  • maioneza
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poienita cu ciuperci:

Se fierb cartofii, morcovii si ouale. Dupa ce s-au racit se dau pe razatoarea mare, in vase diferite. Pieptul de pui se fierbe si el si apoi se taie cubulete si se amesteca cu ouale fierte date pe razatoare. Se rade si cascavalul intr-un vas separat. Verdeata si ceapa se taie marunt si se amesteca intr-un alt vas. Se tapeteaza o oala mai inalta cu celofan umezit.

Este bine sa condimentati inainte cu sare si piper dupa gust fiecare componenta a salatei.

Asamblarea este simpla. Se pun ciupercile cu palariile in jos, acoperind tot fundul vasului. Se pune verdeata si ceapa tocata peste ciuperci. Apoi se pun cartofii, indesand cu mana. Se unge cu 2 linguri de maioneza. Se aseaza apoi morcovul, cascavalul si iar maioneza. Carnea si ouale se amesteca cu maioneza si se pun ca ultim strat.

Se acopera cu celofan si se lasa la frigider 1-2 ore. Inainte de servire se rastoarna pe un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Poienita cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

lacri 1

22.04.2010, 13:08

Felicitari !Maine este ziua mea si sambata am musafiri si m-am gandit sa incerc aceasta reteta pentru ca mi se pare nemaipomenita si aspectuoasa.Sper sa imi iasa ,iti multumesc ,fotografiile ma ajuta tare mult.

Panacris 1

26.11.2012, 15:58

reisnaor_2006 1

16.10.2014, 21:32

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1780 puncte

Gherca Daniela

1526 puncte

Catalina L

1457 puncte

Valclaudia

1449 puncte

Constelatialeu

1152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de avocado