Pollo alla parmigiana - pui cu parmezan

de mihaelar63 in Pui, 19 Noi 2018 | 1369 vizualizari

 

Aceasta reteta este foarte populara in sudul Italiei. Adica snitel cu pui, parmezan si rosii. Se serveste impreuna cu spaghete sau alte paste. Cum eu sunt fan tortellini, nu este greu de ghicit ce am ales :D

 

INGREDIENTE

  • 2 buc piept pui [500 gr ]
  • 2 oua
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri faina alba
  • 4 linguri pesmet
  • 4 catei usturoi
  • 1 ceapa mica
  • sare
  • ulei pentru prajit
  • 150 gr mozzarela proaspata
  • 150 gr parmezan razuit
  • 500 gr tortellini
  • 500 ml rosii pasate
  • 6 linguri ulei masline
  • 1 lingura oregano + busuioc uscat
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pollo alla parmigiana - pui cu parmezan:


  1. Pieptul de pui se bate usor cu batatorul de snitele.

  2. Pieptul de pui este mai delicat ca textura si pentru a evita ruperea lui se poate bate foarte usor intre doua pungi de plastic [ folositi pungi pentru ambalarea alimentelor la congelator ]

  3. Se sparg doua oua. Acestea se amesteca cu lapte si cu sare.

  4. Verificati intotdeauna, obligatoriu, prospetimea oualor. Fiecare ou se sparge separat. Albusul trebuie sa fie clar iar galbenusul de culoare omogena fara pete si fara a fi imprastiat.

  5. Feliile de pui se sareaza si se pipareaza.

  6. Preparati snitele de pui prajind feliile de carne in ulei incins dupa ce le-ati trecut prin faiana alba , ou batut cu lapte si pesmet ,.

  7. Fierbeti pastele in apa cu sare, respectand timpul de fierbere.

  8. Usturoiul si ceapa se toaca foarte marunt si se prajesc usor in 2 linguri ulei masline. Turnati deasupra rosiile pasate si lasati sa fiarba 10 minute la foc mic.

  9. Sarati si piparati sosul de rosii si il gustati . Daca este nevoie mai puneti sare sau piper ,.

  10. Intr-o tava non-aderenta puneti putin ulei de masline, un strat de tortelinii + jumatate din sosul de rosii.

  11. Se adauga busuiocul si oregano uscat.

  12. Puneti pe deasupra bucatile cu snitel de pui.

  13. Din nou se distribuie restul de sos.

  14. Pe fiecare bucata de snitel se pune o bucata de mozzarela. Stropiti cu restul de ulei de masline

  15. Presarati busuioc verde tocat si parmezan.

  16. Se da 10-15 minute tava la cuptor, atat cat sa se topeasca branzeturile si cat sa se ,, imprieteneasca"' ingredientele.

  17. La servire dati prospetime preparatului cu frunzulite de busuioc verde.

  18. Pollo alla parmigiana este gustos cald. Ce frumos se intinde mozarella :D !!!


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Pieptul de pui este mai delicat ca textura si, pentru a evita ruperea lui, se poate bate foarte usor intre doua pungi de plastic [ folositi pungi pentru ambalarea alimentelor la congelator ]

2

Verificati intotdeauna, obligatoriu, prospetimea oualor. Fiecare ou se sparge separat. Albusul trebuie sa fie clar, iar galbenusul de culoare omogena fara pete si fara a fi imprastiat.

3

Puteti folosi pentru Pollo alla parmigiana, sos marinara.

4

Acest preparat este foarte bun cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pollo alla parmigiana - pui cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mihaelar63 1

20.11.2018, 01:29

Adi

Rocsi 1

20.11.2018, 20:24

Mmm, dar ce bunatate! Apetisant mai este!

dantes 1

24.11.2018, 10:44

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4637 puncte

mirela0911

3047 puncte

 Adi

3000 puncte

Catalina L

2876 puncte

mihaelar63

2819 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor si legume glazurate cu miere