Porc dulce-acrisor cu orez basmati

de Toamna07 in Mancaruri cu carne, 23 Iul 2012 | 4566 vizualizari

 

Din bucataria chinezeasca am preparat o reteta deosebit de gustoasa si apreciata .

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 1 kg pulpa de porc degresata si dezosata
  • 250 g orez basmati
  • 300 g ananas din conserva
  • 2 ardei Kapia rosii
  • 2 ardei grasi galbeni sau verzi
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi

Pentru sos:

  • 2 lingurite de ghimbir ras
  • 40 ml sos de soia
  • 1 lingura de otet balsamic
  • 50 g bulion
  • 3 linguri ulei de susan
  • 4 linguri de amidon
  • 100 g zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc dulce-acrisor cu orez basmati:

Carnea se taie cuburi si se marineaza cel putin o jumatate de ora,intr-un amestec compus din usturoi zdrobit,sare,piper,sos de soia si jumatate din cantitatea de amidon.Amestecam si lasam asa.Cuburile de carne marinate le prajim in baie de ulei;le scoatem si le pastram la cald.Ardeii,ananasul si ceapa le taiem in fasii sau cuburi .

Pentru sos se caramelizeaza zaharul pe care il stingem cu siropul de ananas,ramas de la conserva + cateva linguri de apa, ,in care diluam amidonul ramas .Punem legumele,ghimbirul,uleiul de susan,otetul balsamic,bulionul,carnea si lasam la fiert maxim 10 minute.Amestecam usor .

Orezul basmati l-am fiert al dente in 2,5 litri de apa cu sare .

L-am scurs de apa .

Servim porcul dulce acrisor asezat pe un pat de orez !

Cu adevarat, o masa delicioasa ,un rasfat pentru gusturi!:)



Pofta buna !:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc dulce-acrisor cu orez basmati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

babi5 1

23.12.2013, 07:53

Xandrinne 1

29.05.2014, 00:01

Krystyan Trendy 1

29.05.2014, 07:13

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc marinat in vin rosu