Porc dulce-acrisor cu orez basmati

de Toamna07 in Mancaruri cu carne, 23 Iul 2012 | 5628 vizualizari

 

Din bucataria chinezeasca am preparat o reteta deosebit de gustoasa si apreciata .

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 1 kg pulpa de porc degresata si dezosata
  • 250 g orez basmati
  • 300 g ananas din conserva
  • 2 ardei Kapia rosii
  • 2 ardei grasi galbeni sau verzi
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi

Pentru sos:

  • 2 lingurite de ghimbir ras
  • 40 ml sos de soia
  • 1 lingura de otet balsamic
  • 50 g bulion
  • 3 linguri ulei de susan
  • 4 linguri de amidon
  • 100 g zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc dulce-acrisor cu orez basmati:

Carnea se taie cuburi si se marineaza cel putin o jumatate de ora,intr-un amestec compus din usturoi zdrobit,sare,piper,sos de soia si jumatate din cantitatea de amidon.Amestecam si lasam asa.Cuburile de carne marinate le prajim in baie de ulei;le scoatem si le pastram la cald.Ardeii,ananasul si ceapa le taiem in fasii sau cuburi .

Pentru sos se caramelizeaza zaharul pe care il stingem cu siropul de ananas,ramas de la conserva + cateva linguri de apa, ,in care diluam amidonul ramas .Punem legumele,ghimbirul,uleiul de susan,otetul balsamic,bulionul,carnea si lasam la fiert maxim 10 minute.Amestecam usor .

Orezul basmati l-am fiert al dente in 2,5 litri de apa cu sare .

L-am scurs de apa .

Servim porcul dulce acrisor asezat pe un pat de orez !

Cu adevarat, o masa delicioasa ,un rasfat pentru gusturi!:)



Pofta buna !:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc dulce-acrisor cu orez basmati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

babi5 1

23.12.2013, 07:53

Xandrinne 1

29.05.2014, 00:01

Krystyan Trendy 1

29.05.2014, 07:13

bun bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8247 puncte

Rocsi

4922 puncte

Constelatialeu

4723 puncte

RODIMUR

3513 puncte

Ksenya

2276 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu afine si lamaie

de Rocsi 9

ieri la 21:06

Shaorma cu de toate

de Lau 9

ieri la 19:40

Kefta tunisienne

de Criss 6

ieri la 11:06

Garnitura de legume la punga, cu sos de usturoi

de RODIMUR 7

pe 29.09 la 18:52

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in dovleac