Porc dulce-acrisor cu orez basmati

de Toamna07 in Mancaruri cu carne, 23 Iul 2012 | 4155 vizualizari

 

Din bucataria chinezeasca am preparat o reteta deosebit de gustoasa si apreciata .

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 1 kg pulpa de porc degresata si dezosata
  • 250 g orez basmati
  • 300 g ananas din conserva
  • 2 ardei Kapia rosii
  • 2 ardei grasi galbeni sau verzi
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi

Pentru sos:

  • 2 lingurite de ghimbir ras
  • 40 ml sos de soia
  • 1 lingura de otet balsamic
  • 50 g bulion
  • 3 linguri ulei de susan
  • 4 linguri de amidon
  • 100 g zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc dulce-acrisor cu orez basmati:

Carnea se taie cuburi si se marineaza cel putin o jumatate de ora,intr-un amestec compus din usturoi zdrobit,sare,piper,sos de soia si jumatate din cantitatea de amidon.Amestecam si lasam asa.Cuburile de carne marinate le prajim in baie de ulei;le scoatem si le pastram la cald.Ardeii,ananasul si ceapa le taiem in fasii sau cuburi .

Pentru sos se caramelizeaza zaharul pe care il stingem cu siropul de ananas,ramas de la conserva + cateva linguri de apa, ,in care diluam amidonul ramas .Punem legumele,ghimbirul,uleiul de susan,otetul balsamic,bulionul,carnea si lasam la fiert maxim 10 minute.Amestecam usor .

Orezul basmati l-am fiert al dente in 2,5 litri de apa cu sare .

L-am scurs de apa .

Servim porcul dulce acrisor asezat pe un pat de orez !

Cu adevarat, o masa delicioasa ,un rasfat pentru gusturi!:)



Pofta buna !:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc dulce-acrisor cu orez basmati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

babi5 1

23.12.2013, 07:53

Xandrinne 1

29.05.2014, 00:01

Krystyan Trendy 1

29.05.2014, 07:13

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de pui