Porc dulce-acrisor cu orez basmati

de Toamna07 in Mancaruri cu carne, 23 Iul 2012 | 6459 vizualizari

 

Din bucataria chinezeasca am preparat o reteta deosebit de gustoasa si apreciata .

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 1 kg pulpa de porc degresata si dezosata
  • 250 g orez basmati
  • 300 g ananas din conserva
  • 2 ardei Kapia rosii
  • 2 ardei grasi galbeni sau verzi
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi

Pentru sos:

  • 2 lingurite de ghimbir ras
  • 40 ml sos de soia
  • 1 lingura de otet balsamic
  • 50 g bulion
  • 3 linguri ulei de susan
  • 4 linguri de amidon
  • 100 g zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc dulce-acrisor cu orez basmati:

Carnea se taie cuburi si se marineaza cel putin o jumatate de ora,intr-un amestec compus din usturoi zdrobit,sare,piper,sos de soia si jumatate din cantitatea de amidon.Amestecam si lasam asa.Cuburile de carne marinate le prajim in baie de ulei;le scoatem si le pastram la cald.Ardeii,ananasul si ceapa le taiem in fasii sau cuburi .
Pentru sos se caramelizeaza zaharul pe care il stingem cu siropul de ananas,ramas de la conserva + cateva linguri de apa, ,in care diluam amidonul ramas .Punem legumele,ghimbirul,uleiul de susan,otetul balsamic,bulionul,carnea si lasam la fiert maxim 10 minute.Amestecam usor .
Orezul basmati l-am fiert al dente in 2,5 litri de apa cu sare .
L-am scurs de apa .
Servim porcul dulce acrisor asezat pe un pat de orez !
Cu adevarat, o masa delicioasa ,un rasfat pentru gusturi!:)

Pofta buna !:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc dulce-acrisor cu orez basmati" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc la cuptor pe pat de legume