Porc dulce-picant cu cartofi la cuptor

de Sim0na in Porc, 25 Apr 2012 | 3883 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne porc
  • 50 ml ulei floarea soarelui
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml apa
  • 2 linguri mustar clasic
  • ½ lingurita patrunjel uscat
  • ½ lingurita maghiran
  • ½ lingurita oregano
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura ulei masline
  • 1 lingurita delikat
  • piper
  • Ingrediente garnitura:
  • 4 cartofi potriviti
  • 1 morcov mai mare
  • 3 catei usturoi
  • 50 g unt
  • 2 cepe rosii
  • 5 linguri ulei masline
  • 8 linguri apa
  • 1 lingura delikat
  • 1 lingurita rozmarin macinat (n`am avut altfel)
  • cca 50 g parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc dulce-picant cu cartofi la cuptor:

Am pus uleiul de floarea soarelui intr`o cratita la incins, am adaugat fasiile de carne la prajit. Cand carnea si`a schimbat culoarea pe toate partile, am adaugat apa si vinul, lasand sa se prajeasca la foc mic pana se inmoaie carnea.


Intr-un castron am amestecat ulei de masline, mustarul, mierea, sarea, piperul si condimentele.

Cand carnea este frageda am adaugat amestecul de mirodenii si am mai lasat 5 min sa se amestece aromele.


Am curatat cartofii, morcovul, ceapa. Carofii i`am taiat felii mai groase, morcovul rondele, ceapa solzisori. Am pus in tava ulei, unt si apa.Cartofii si morcovii i`am condimentat cu delikat, piper, rozmarin, usturoi pisat. Am pus toate legumele in tava, am acoperit cu folie de aluminiu si am lasat sa se coaca la 200°C timp de 30 minute. Apoi am scos folia si am mai lasat 10 min, pana s`au rumenit cartofii.


Am servit cu o salata de castraveti murati, iar cartofii i-am presarat cu parmezan!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc dulce-picant cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Sim0na 1

26.04.2012, 22:17

rocsi_1612, te astept cu drag!

Sim0na 1

26.04.2012, 22:17

mamaieelena

babi5 1

14.12.2014, 15:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu dulceata de lapte

ieri la 21:35

Dulceata (chutney) cu pere si condimente

ieri la 20:40

Salata de boeuf

de Oana 9

ieri la 17:41

Aperitive pentru masa de Craciun sau Revelion

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Budinca din piure de cartofi cu carne si carnati de la oala cu untura