Portofele cu branza

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 9 Feb 2013 | 3080 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat:
  • 500 gr faina alba
  • 200 ml lapte batut sau lapte simplu
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1/2 cub mic de drojdie proaspata
  • pt umplut:
  • 400-500 gr brinza (telemea, de capra, de oaie, de vaca)
  • 3 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • Pt decor:
  • 1 ou
  • seminte de susan, in, dovleac
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Portofele cu branza:

Se face un aluat dospit din toate ingredientele sau cine are masina de paine le pune pe toate in urmatoarea ordine: ouale batute, lapte batut, sare, zahar, ulei, faina, iar deasupra drojdia maruntita. Programam masina pt aluatul de paine si o lasam sa-si faca treaba.


Brinza o dam pe razatoarea mare, adaugam ouale si sarea si amestecam. Eu am avut mai multe feluri de brinza si am pus din fiecare.


Dupa ce a crescut aluatul il intindem si decupam cu o forma rotunda cercuri, pe care le umplem pe jumatate cu compozitia de brinza. Pliem aluatul in asa fel incit brinza sa ne ramina la mijloc si apasam cu furculita sa se lipeasca marginile. Eu am avut 2 forme de "raviolii", dar amindoua erau asa de mari incit nu puteam sa fac cu ele raviolii, asa ca le folosesc la placinte.


Cind am terminat tot aluatul si brinza, punem "portofelele" intr-o tava cu hirtie de copt si le lasam la loc caldut sa-si dubleze volumul. Inainte de a le baga in cuptor le ungem cu un ou batut bine si le ornam cu seminte de susan, in si sau dovleac. Se dau la cuptorul incins la 170 grade pt 15 minute.


Merg de minune cu o ceasca de iaurt. Pofta buna!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Portofele cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

merisor 1

10.02.2013, 07:47

Frumoase si bune!

mihailela 1

10.02.2013, 10:44

arata foarte bine, dar cam ce cantitate de faina ar intra la aluat?

simona72 1

10.02.2013, 12:41

scuze am crezut ca am scris, 500 gr faina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana