Portofele cu branza

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 9 Feb 2013 | 2896 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat:
  • 500 gr faina alba
  • 200 ml lapte batut sau lapte simplu
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1/2 cub mic de drojdie proaspata
  • pt umplut:
  • 400-500 gr brinza (telemea, de capra, de oaie, de vaca)
  • 3 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • Pt decor:
  • 1 ou
  • seminte de susan, in, dovleac
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Portofele cu branza:

Se face un aluat dospit din toate ingredientele sau cine are masina de paine le pune pe toate in urmatoarea ordine: ouale batute, lapte batut, sare, zahar, ulei, faina, iar deasupra drojdia maruntita. Programam masina pt aluatul de paine si o lasam sa-si faca treaba.

Brinza o dam pe razatoarea mare, adaugam ouale si sarea si amestecam. Eu am avut mai multe feluri de brinza si am pus din fiecare.

Dupa ce a crescut aluatul il intindem si decupam cu o forma rotunda cercuri, pe care le umplem pe jumatate cu compozitia de brinza. Pliem  aluatul in asa fel incit brinza sa ne ramina la mijloc si apasam cu furculita sa se lipeasca marginile. Eu am avut 2 forme de "raviolii", dar amindoua erau asa de mari incit nu puteam sa fac cu ele raviolii, asa ca le folosesc la placinte.

Cind am terminat tot aluatul si brinza, punem "portofelele" intr-o tava cu hirtie de copt si le lasam la loc caldut sa-si dubleze volumul. Inainte de a le baga in cuptor le ungem cu un ou batut bine si le ornam cu seminte de susan, in si sau dovleac. Se dau la cuptorul incins la 170 grade pt 15 minute.

Merg de minune cu o ceasca de iaurt. Pofta buna!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Portofele cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Portofele cu branza-0
Portofele cu branza-1
Portofele cu branza-2
Portofele cu branza-3
Portofele cu branza-4
Portofele cu branza-5
Portofele cu branza-6
Portofele cu branza-7
Portofele cu branza-8
Portofele cu branza-9

COMENTARII (10)

 merisor

merisor 1

10.02.2013, 07:47

Frumoase si bune!

mihailela

mihailela 1

10.02.2013, 10:44

arata foarte bine, dar cam ce cantitate de faina ar intra la aluat?

simona72

simona72 1

10.02.2013, 12:41

scuze am crezut ca am scris, 500 gr faina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!