Poutine

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 18 Feb 2014 | 10296 vizualizari

 

Poutine face parte din mancarea de stradă și este foarte populară in Canada. În mod tradițional, se folosesc cartofii prăjiți, însă eu am optat pentru cei la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi de mărime medie
  • 1 linguriță curcuma
  • 1 linguriță boia dulce
  • ulei de măsline
  • 150 grame mozzarela

Pentru gravy:

  • 2 linguri unt
  • 2 linguri faină
  • 500 ml supa de vită
  • sare/ piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poutine:

Cartofii se fierb în apă cu sare 10 minute.


Se scurg și se acoperă cu boia, curcuma, sare, piper și ulei de măsline.


Se introduc în cuptorul preîncălzit la 220 de grade și se lasă 30-35 de minute, amestecând din cand în cand.


Pentru sos, încălzim untul la foc mediu și îl amestecăm cu făina. Îl lasam să prindă puțină culoare amestecând frecvent- 12-15 minute. Adăugăm supa și sare și piper. Se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul la mic spre mediu și se lasă să scadă 15-20 de minute. Se păstrează la cald până în momentul folosirii.


Se așează cartofii pe farfurii, se toarnă sos din belșul, apoi fâșii de mozzarella.


Se servește cald.

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi și alte tipuri de brânză

Daca ti-a placut reteta noastra "Poutine" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

La Ancuta 1

19.02.2014, 09:56

tiby 1

19.02.2014, 13:29

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu ricotta de oaie