Praitura cu caise

de dentistutza in Prajituri, 28 Iul 2011 | 14693 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • caise coapte -jumatati
  • 4 oua
  • 1 cup zahar
  • 1 cup ulei
  • 2 cups faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • vanilie
  • 50 ml suc portocala/ lamaie-dk este necesar
  • 1 praf de sare
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praitura cu caise:

Se separa albusurile de galbenusuri. Acestea din urma se mixeaza cu zaharul si vanilia pana se formeaza o spuma deschisa la culoare. Treptat, se inglobeaza uleiul mixand in continuare. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si se adauga in dou trei reprize. Daca aluatul pare prea vartos se poate dilua cu putin suc.  Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si cateva picaturi lamaie. Cele doua amestecuri se combina cu grija sa nu se lase albusurile.

Se unge forma de copt cu ulei, se tapeteaza cu faina si se toarna aluatul. Se aseaza jumatatile de caisa cu scobitura in sus , pastrand directia in care se vor taia bucatile de prajitura.

Se coace la foc potrivit mai sus in cuptor ca sa nu se arda baza. Cand e gata se pudreaza cu zahar si se taie. Se serveste la temperatura camerei.

 

TIPS-URI

1

este la fel de buna si cu visine sau prune!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Praitura cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

lory1 1

03.06.2014, 21:59

Cat este un "cup" ?

iuky 1

04.06.2014, 23:05

ce inseamna ,,cup,,?????

MotanLaOale 1

04.06.2014, 23:12

1 cup = un pahar de 200ml

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!