Praitura cu caise

de dentistutza in Prajituri, 28 Iul 2011 | 20203 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • caise coapte -jumatati
  • 4 oua
  • 1 cup zahar
  • 1 cup ulei
  • 2 cups faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • vanilie
  • 50 ml suc portocala/ lamaie-dk este necesar
  • 1 praf de sare
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praitura cu caise:

Se separa albusurile de galbenusuri. Acestea din urma se mixeaza cu zaharul si vanilia pana se formeaza o spuma deschisa la culoare. Treptat, se inglobeaza uleiul mixand in continuare. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si se adauga in dou trei reprize. Daca aluatul pare prea vartos se poate dilua cu putin suc.  Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si cateva picaturi lamaie. Cele doua amestecuri se combina cu grija sa nu se lase albusurile.

Se unge forma de copt cu ulei, se tapeteaza cu faina si se toarna aluatul. Se aseaza jumatatile de caisa cu scobitura in sus , pastrand directia in care se vor taia bucatile de prajitura.

Se coace la foc potrivit mai sus in cuptor ca sa nu se arda baza. Cand e gata se pudreaza cu zahar si se taie. Se serveste la temperatura camerei.

TIPS-URI

1

este la fel de buna si cu visine sau prune!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Praitura cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Noapte venetiana''