Praitura cu caise

de dentistutza in Prajituri, 28 Iul 2011 | 14749 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • caise coapte -jumatati
  • 4 oua
  • 1 cup zahar
  • 1 cup ulei
  • 2 cups faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • vanilie
  • 50 ml suc portocala/ lamaie-dk este necesar
  • 1 praf de sare
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praitura cu caise:

Se separa albusurile de galbenusuri. Acestea din urma se mixeaza cu zaharul si vanilia pana se formeaza o spuma deschisa la culoare. Treptat, se inglobeaza uleiul mixand in continuare. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si se adauga in dou trei reprize. Daca aluatul pare prea vartos se poate dilua cu putin suc. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si cateva picaturi lamaie. Cele doua amestecuri se combina cu grija sa nu se lase albusurile.


Se unge forma de copt cu ulei, se tapeteaza cu faina si se toarna aluatul. Se aseaza jumatatile de caisa cu scobitura in sus , pastrand directia in care se vor taia bucatile de prajitura.


Se coace la foc potrivit mai sus in cuptor ca sa nu se arda baza. Cand e gata se pudreaza cu zahar si se taie. Se serveste la temperatura camerei.

 

TIPS-URI

1

este la fel de buna si cu visine sau prune!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Praitura cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

COMENTARII (24)

lory1 1

03.06.2014, 21:59

Cat este un "cup" ?

iuky 1

04.06.2014, 23:05

ce inseamna ,,cup,,?????

MotanLaOale 1

04.06.2014, 23:12

1 cup = un pahar de 200ml

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9780 puncte

oanapl

8920 puncte

RODIMUR

8820 puncte

Rocsi

7100 puncte

Valclaudia

5880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura bicolora cu cirese