Praji cu mere

de gamilici in Prajituri, 24 Feb 2010 | 4532 vizualizari

 

Placinta americana cu mere.

PS. multam' Ramo pt ajutor si poze :)

O mai repetam...si data viitoare o facem si mai dulce :)))

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 350 g faina;
  • 200 g unt nesarat topit;
  • 30 g zahar;
  • 60 - 120 ml apa / lapte;
  • 1 ou.
  • Pentru umplutura :
  • 6-8 mere mari ;
  • 100 g zahar;
  • 1 lingura zeama lamaie;
  • scortisoara , nucsoara.
  • 50 g unt;
  • Caramel :
  • 1 cana zahar;
  • 1/2 cana apa.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praji cu mere:

Se face aluatul din faina , unt topit ,zahar , apa ,ou si se pune la frigider 30 min in folie de plastic.


Merele de decojesc si se taie felii subtiri,peste care se pune zaharul,zeama de lamaie, scortisoara si nucsoara.


Aluatul de imparte in 2 parti egale care se intind cu sucitorul de marimea formei de copt.


Se tapeteaza forma de copt (preferabil rotunda si medie) cu unt/ulei si faina. Se aseaza 1 parte de aluat pe fund , se pun merele,50 g unt taiat cubulete, apoi caramelul si se acopera cu a 2-a parte de aluat. Se fac mici gauri cu furculita deasupra.


Se acopera cu o foaie de aluminiu.


EXTRA : Caramelul : zaharul se pune intr-o craticioara,apoi se adauga apa si se amesteca pana capata consistenta caramelului.


Se preincalzeste cuptorul , apoi se intorduce prajitura la copt pentru 45 -55 min.


In ultimele 15 min se indeparteaza foaia de aluminiu pentru ca prajitura sa formeze crusta.


Se serveste cu inghetata de vanilie , frisca, etc.

 

TIPS-URI

1

Caramelul se pregateste dupa ce am asezat 1 parte de aluat in forma si dupa ce am pus merele ( ca sa nu se intareasca pana asamblam).

Daca ti-a placut reteta noastra "Praji cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Teo 1

24.02.2010, 22:53

de retinut '' tipsul''!foarte frumoasa!

Ramo81 1

25.02.2010, 03:19

Meserias,nu?o delicatesacu frisca.....hmmmm

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

10180 puncte

xana

8370 puncte

anca_rm

7550 puncte

vasimur

5650 puncte

oanapl

5440 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bezea si capsuni