Mai buna nu se poate

de Corinuta in Prajituri, 5 Feb 2010 | 18721 vizualizari

 

O prajitura foarte dulce (700 g zahar)... cu crema pufoasa!

 

INGREDIENTE

  • Ptr. blat :
  • 5 galbenusuri
  • 200 g zahar praf
  • 10 linguri lapte
  • 200 g faina
  • 1 lingurita amoniac
  • Ptr. crema:
  • 200 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 200 g lapte
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • Peste crema:
  • 5 albusuri
  • 300 g zahar
  • ciocolata ptr ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mai buna nu se poate:

Prepararea blatului:


Se freaca galbenusurile cu zaharul timp de 20 min., dupa care se adauga laptele, faina si amoniacul. Se coace intr-o tava tapetata la foc potrivit 30 min.


Crema:


Se pune laptele sa fiarba. Intre timp se amestea intr-un castron nuca impreuna cu cacaua si faina, se adauga laptele treptat si se mai da putin la fiert. Dupa ce s-a racit se amesteca cu untul frecat cu zahar si se intinde peste blat.


Cele 5 albusuri se bat spuma cu zaharul pe aburi si se intind peste crema.


Deasupra se razuie putina ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mai buna nu se poate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

nadina73 1

20.08.2010, 00:37

si de aici fur o bucata5 f

elena1988 1

08.03.2011, 11:13

iri_iri 1

03.04.2015, 11:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

ieri la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

RETETA RECOMANDATA
Chec in doua culori