Mai buna nu se poate

de Corinuta in Prajituri, 5 Feb 2010 | 20711 vizualizari

 

O prajitura foarte dulce (700 g zahar)... cu crema pufoasa!

 

INGREDIENTE

  • Ptr. blat :
  • 5 galbenusuri
  • 200 g zahar praf
  • 10 linguri lapte
  • 200 g faina
  • 1 lingurita amoniac
  • Ptr. crema:
  • 200 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 200 g lapte
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • Peste crema:
  • 5 albusuri
  • 300 g zahar
  • ciocolata ptr ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mai buna nu se poate:

Prepararea blatului:


Se freaca galbenusurile cu zaharul timp de 20 min., dupa care se adauga laptele, faina si amoniacul. Se coace intr-o tava tapetata la foc potrivit 30 min.


Crema:


Se pune laptele sa fiarba. Intre timp se amestea intr-un castron nuca impreuna cu cacaua si faina, se adauga laptele treptat si se mai da putin la fiert. Dupa ce s-a racit se amesteca cu untul frecat cu zahar si se intinde peste blat.


Cele 5 albusuri se bat spuma cu zaharul pe aburi si se intind peste crema.


Deasupra se razuie putina ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mai buna nu se poate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

elena1988 1

08.03.2011, 11:13

iri_iri 1

03.04.2015, 11:46

PetrutaStanescu 1

26.03.2019, 18:50

Cum se numeste prăjitură ta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi de napolitana, caramel si nuca