Mai buna nu se poate

de Corinuta in Prajituri, 5 Feb 2010 | 18199 vizualizari

 

O prajitura foarte dulce (700 g zahar)... cu crema pufoasa!

 

INGREDIENTE

  • Ptr. blat :
  • 5 galbenusuri
  • 200 g zahar praf
  • 10 linguri lapte
  • 200 g faina
  • 1 lingurita amoniac
  • Ptr. crema:
  • 200 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 200 g lapte
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • Peste crema:
  • 5 albusuri
  • 300 g zahar
  • ciocolata ptr ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mai buna nu se poate:

Prepararea blatului:

Se freaca galbenusurile cu zaharul timp de 20 min., dupa care se adauga laptele, faina si amoniacul. Se coace intr-o tava tapetata la foc potrivit 30 min.

Crema:

Se pune laptele sa fiarba. Intre timp se amestea intr-un castron nuca impreuna cu cacaua si faina, se adauga laptele treptat si se mai da putin la fiert. Dupa ce s-a racit se amesteca cu untul frecat cu zahar si se intinde peste blat.

Cele 5 albusuri se bat spuma cu zaharul pe aburi si se intind peste crema.

Deasupra se razuie putina ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mai buna nu se poate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Mai buna nu se poate-0
Mai buna nu se poate-1
Mai buna nu se poate-2
Mai buna nu se poate-3
Mai buna nu se poate-4
Mai buna nu se poate-5
Mai buna nu se poate-6
Mai buna nu se poate-7
Mai buna nu se poate-8

COMENTARII (6)

nadina73

nadina73 1

20.08.2010, 00:37

si de aici fur o bucata5 f

elena1988

elena1988 1

08.03.2011, 11:13

iri_iri

iri_iri 1

03.04.2015, 11:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!