Prajitura Alba ca Zapada

de miremirc in Prajituri, 6 Mar 2011 | 8066 vizualizari

 

INGREDIENTE

3 Foi :

  • 500 g faina
  • 3 oua
  • 100 g zahar pudra
  • 6 lg ulei
  • 3 lg lapte
  • 1 lgt praf de copt
  • un varf de cutit sare

Crema :

  • 500 ml lapte
  • 2 lg faina
  • 275 g zahar pudra
  • 1 lamaie
  • 250 g margarina

Glazura :

  • 3 lg zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca Zapada:

Ptr. foi :

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul pudra, apoi adaugam uleiul si laptele; in aceasta compozitie turnam pe rand si mixam cam 400 g faina amestecata cu praful de copt si sarea; framantam cu mana si mai adaugam faina pana ce obtinem un aluat ce se desprinde de pe maini .

Din acest aluat formam 3 bulgarasi, pe care ii intindem cu sucitorul pe masa presarata cu faina. Coacem cele 3 foi pe rand pe fundul unei tavi, unse cu ulei si tapetata cu hartie de copt, de dimensiunea tavii de la aragaz.(33*50 cm) sau daca aveti tava mai mica se pot coace 4 foi (27*34).Fiecare foaie se coace cam 7 minute, dar trebuie verificat pentru ca se ard foarte usor; foile sunt coapte cand devin aurii.


Ptr.crema :

Intr-o cratita punem pe foc laptele cu faina si amestecam pana se ingroasa ca sa nu se prinda de cratita; dupa ce s-a ingrosat ( are consistenta laptelui batut )mai lasam inca 5 minute pe foc si dam deoparte sa se raceasca .

(ca sa nu se formeze cocoloase, in faina turnam pe rand putin cate putin din lapte si amestecam bine ).

Margarina la temperatura camerei o mixam spuma cu zaharul pudra si o amestecam cu compoztita racita de mai sus; dam pe razatoarea mica jumate din coaja de la lamaie si o adaugam la crema obtinuta; stoarcem lamaia si sucul il adaugam la crema, amestecand sa se omogenizeze.




Ptr.asamblare :

Foaie-crema-foaie-crema-zahar pudra amestecat cu zahar vanilat ( presarat cu strecuratoarea de inox ).



Foile la inceput sunt tari, dar a doua zi se inmoaie si sunt perfecte de taiat si de servit :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

adry88 1

11.06.2011, 17:04

ce imi place

Panacris 1

11.02.2012, 19:05

La favorite cu ea!!!

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 22:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Checul copilariei mele