Tarta cu crema de ciocolata

de simona72 in Prajituri, 2 Feb 2013 | 686 vizualizari

 

INGREDIENTE

PT BLAT:

  • 150 gr unt
  • 100 gr zahar
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • 300 gr faina

PT CREMA:

  • 100 ml lapte
  • 300 ml frisca nebatuta
  • 50 gr zahar
  • 1 vanilie
  • 150 gr ciocolata
  • 2 galbenusuri

PT DECOR:

  • 1 rodie
  • frunzulite de menta
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de ciocolata:

Pregatim aluatul de tarta: se freaca untul moale cu zaharul, se adauga ouale, apoi adaugam faina in care am pus sarea si amestecam pina se furmeaza un aluat. Il adunam cu mainile, il punem in folie alimentara si-l dam la frigider pt 30 minute cel putin. Se intinde din aluat o fioaie pt forma de tarta, ungem forma cu ulei si tapetam cu faina si punem aluatul in forma. Se inteapa aluatul din loc in loc cu furculita si dam forma cu aluat la frigider.


Pt crema: se pune laptele, frisca, zaharul la fiert, dar sa nu dea in clocot, iar cind aceasta este pe punctul de a fierbe oprim focul si punem ciocolata taiata bucati. Lasam 4-5 minute apoi amestecam bine pina se dizolva ciocolata. Cind s-a mai racit se adauga vanilia si galbenusurile frecate putin. Dam aluatul prima oara la cuptor pt 15 minute, dar vom pune in el folie de aluminiu si fasole boabe(nefierte),pt a nu lasa aluatul sa se umfle si sa se coaca frumos. Fasolea o punem intr-un borcam si o folosim si alta data cind mai facem tarte.dupa 15 minute scoatem forma din cuptor, punem crema si mai dam pt inca 15-20 minute la cuptor. Decoram cu seminte de rodie si frunzulite de menta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

danakarin 1

02.02.2013, 18:27

Ce bun!

Lau 1

02.02.2013, 18:28

MotanLaOale 1

02.02.2013, 20:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Crostata cu nutela