Prajitura cu rubarba

de silvi0ara in Prajituri, 17 Mai 2010 | 6443 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300g unt sau margarina  
  • 300g faina  
  • 300g zahar  
  • 6 oua  
  • 2 plicuri zahar vanilat  
  • o priza sare  
  • 1 lingurita praf de copt  
  • 7 fire rubarba(660g)  
  • 1 lingura zahar brut  
  • Pentru bezea:  
  • 4 albusuri  
  • 200g zahar  
  • Pentru sos:  
  • 2 fire rubarba  
  • 4 linguri zahar brut  
  • 2 linguri apa  
  • 10 capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rubarba:

Rubarba se spala,se trag aschiile,se curata si se taie in bucatele,de marimea dorita.(Se pastreaza 2 tije pentru sos).Se pun intr-un castron si se adauga peste ele 1 lingura de zahar brut.


Se freaca bine untul cu zaharul,sarea si vailia pana devine ca o spuma.Se adauga cate un galbenus si se freaca bine dupa fiecare,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si la final albusurile batute spuma tare si se amesteca incet de jos in sus.Se tapeteaza tava mare de placinta cu hartie pergament,si se toarna compozitia in ea si deasupra se pun bucatelele de rubarba scurse de suc.Se introduce tava la cuptor sa se coaca la 180gC(cuptorul trebuie incins inainte)pentru 20-25 de minute. Din cele 4 albusuri se prepara o bezea tare.

Albusurile se amesteca mai intii cu un praf de sare, pana devin spumoase. Zaharul se adauga in ploaie si se bat pina au o consistenta tare
.Prajitura se scoate din cuptor si se adauga compozitia de bezea. Se mai da inca odata la cuptor pt. un timp de 20 minute.


Sosul:



Cele 2 tije pastrate se taie ,se pun intr-o craticioara cu 4 linguri de zahar si 2 linguri de apa.Se pune la foc mic sa fiarba 5-10 minute,se adauga pentru aroma si dulceaata 10 capsuni taiate in doua.Se lasa pe foc pana ce s-au inmuiat bine,apoi se paseaza cu blenderul pana devine o crema groasa.



Prajitura se serveste alaturi de acest sos putin acrisor.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

nadina73 1

18.05.2010, 21:24

multumesc de raspun silvioara dar nu stiu daca aici gasesc trebuie sa intreb

silvi0ara 1

19.05.2010, 10:45

Nadina,eu sper sa gasesti.Nici la noi nu stie multa lume de ea.Eu prima data am mancat in Israel prin 2003,dar abia acum am gasit si in Romania.

Ramonaky 1

31.05.2010, 17:10

Foarte gustoasa,o singura data am mancat dar am ramas placut impresionata5 furci si poate data viitoare mai prind si eu vreo bucatzica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu bezea - reteta 400