Prajitura albinita

de gaby_duceag in Prajituri, 19 Noi 2009 | 13478 vizualizari

 

O reteta inspirata de pe doua bloguri ce apartin doamnelor Laura Laurentiu SI Amaliei

 

INGREDIENTE

       FOI
  • 600 de grame de faina
  • 180 de grame de zahar
  • 4 linguri de miere
  • 1 lingura de bicarbonat
  • 80 de grame de margarina
  • 1 ou
  • cateva linguri de lapte
        CREMA
  • 1 pahar de lapte (250 ml)
  • zahar vanilat, sau esenta de vanilie
  • 180 de grame de zahar
  • 1 lingura de miere
  • 80 de grame de gris
  • 200 de grame de unt cu 80% grasime
  • 5-6 linguri de gem acrisor (macese, caise)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura albinita:

m-am apucat intai de foi,bineinteles

am pus la foc mic margarina,zaharul si mierea

am lasat pe foc pana ce s-au topit apoi am pus la racit

am stins cu putin otet bicarbonatul(aici,recunosc!nu stiu daca trebuia sau nu stins,in niciuna dintre retete nu se specifica insa eu n-am preparat niciodata ceva cu el nestins..sincer..nu stiu)

cand s-a racit compozitia cu margarina(nu racire completa,dar totusi sa poti lucra cu ea),am pus-o intr-un bol si-am adaugat restul ingredientelor

am framantat un aluat si-am pus cred ca vreo 3linguri de lapte,sa se poata lucra mai bine.

am impartit aluatul in 4

am copt 4foi pe dosul tavii(am uns tava cu putin ulei)

prima foaie se intinde destul de usor,deoarece aluatul e inca caldut(am intins-o pe un blatul pe care am pudrat faina),dar la celelalte nu ma descurcam deloc ,asa ca le-am intins direct pe dosul tavii INCALZITE,aproape fierbinti,si a mers super

am copt pe fiecare aproximativ 10-12minute in cuptorul preincalzit ,la foc mediu

cat timp s-au racit am facut crema



am pus la foc laptele cu mierea iar cand a ajuns la punctul de fierbere am adaugat grisul ,in ploaie,amestecand mereu

am fiert pana ce s-a ingrosat si se desprindea de peretii vasului(ca sa nu-l afum,l-am fiert intr-un ceaun de tuci:d)

untul l-am frecat spuma cu zaharul si zaharul vanilat

cand grisul a fost racit,am amestecat cu untul





ansamblare:

foaie/crema/foaie/gem/foaie/crema/foaie



in retetele fetelor,prajitura era pudrata cu zahar insa eu fiind fan ciocolata am topit intr-un ibric 50ml frisca vegetala cu 100gr ciocolata (parca era amaruie...)

am turnat peste,niveland usor



cum atunci cand e vorba de prajituri,cuvantul rabdare e inexistent pentru mine:d,am terminat de ansamblat si am taiat-o:)))))

n-am fost incantata,logic .nu?:))))pt ca foile erau tarisoare,prajitura s-a taiat rau desi avea un gust buuuun

insa!dupa doua zile...nu pot spune cum se topea in gura..

era grozava!

a fost...s-a dus....:

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura albinita" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Pasiune pentru bucatarie 1

02.02.2010, 00:03

arata foarte bine!am facut si eu una asemanatoare dar am lasat-o cam 2 zile sa se inmoaie si rezultatul a fost pe masura

gaby_duceag 1

02.02.2010, 08:56

da Bitza,cu cat sta mai mult e mai buna si mai frageda

madi_marin 1

02.02.2010, 09:11

buna metoda cu intinsul foilor direct pe fundul tavii fierbinti . si eu fac la fel....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi moldovenesti

de Lau 9

ieri la 22:02

Prajitura Dobos

ieri la 21:51

Prajitura cu crema de ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 21:50

Empanadas / Pateuri  cu ton

ieri la 21:25

RETETA RECOMANDATA
Rulada turceasca mentolata