Prajitura albinita

de gaby_duceag in Prajituri, 19 Noi 2009 | 13922 vizualizari

 

O reteta inspirata de pe doua bloguri ce apartin doamnelor Laura Laurentiu SI Amaliei

 

INGREDIENTE

       FOI
  • 600 de grame de faina
  • 180 de grame de zahar
  • 4 linguri de miere
  • 1 lingura de bicarbonat
  • 80 de grame de margarina
  • 1 ou
  • cateva linguri de lapte
        CREMA
  • 1 pahar de lapte (250 ml)
  • zahar vanilat, sau esenta de vanilie
  • 180 de grame de zahar
  • 1 lingura de miere
  • 80 de grame de gris
  • 200 de grame de unt cu 80% grasime
  • 5-6 linguri de gem acrisor (macese, caise)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura albinita:

m-am apucat intai de foi,bineinteles

am pus la foc mic margarina,zaharul si mierea

am lasat pe foc pana ce s-au topit apoi am pus la racit

am stins cu putin otet bicarbonatul(aici,recunosc!nu stiu daca trebuia sau nu stins,in niciuna dintre retete nu se specifica insa eu n-am preparat niciodata ceva cu el nestins..sincer..nu stiu)

cand s-a racit compozitia cu margarina(nu racire completa,dar totusi sa poti lucra cu ea),am pus-o intr-un bol si-am adaugat restul ingredientelor

am framantat un aluat si-am pus cred ca vreo 3linguri de lapte,sa se poata lucra mai bine.

am impartit aluatul in 4

am copt 4foi pe dosul tavii(am uns tava cu putin ulei)

prima foaie se intinde destul de usor,deoarece aluatul e inca caldut(am intins-o pe un blatul pe care am pudrat faina),dar la celelalte nu ma descurcam deloc ,asa ca le-am intins direct pe dosul tavii INCALZITE,aproape fierbinti,si a mers super

am copt pe fiecare aproximativ 10-12minute in cuptorul preincalzit ,la foc mediu

cat timp s-au racit am facut crema



am pus la foc laptele cu mierea iar cand a ajuns la punctul de fierbere am adaugat grisul ,in ploaie,amestecand mereu

am fiert pana ce s-a ingrosat si se desprindea de peretii vasului(ca sa nu-l afum,l-am fiert intr-un ceaun de tuci:d)

untul l-am frecat spuma cu zaharul si zaharul vanilat

cand grisul a fost racit,am amestecat cu untul





ansamblare:

foaie/crema/foaie/gem/foaie/crema/foaie



in retetele fetelor,prajitura era pudrata cu zahar insa eu fiind fan ciocolata am topit intr-un ibric 50ml frisca vegetala cu 100gr ciocolata (parca era amaruie...)

am turnat peste,niveland usor



cum atunci cand e vorba de prajituri,cuvantul rabdare e inexistent pentru mine:d,am terminat de ansamblat si am taiat-o:)))))

n-am fost incantata,logic .nu?:))))pt ca foile erau tarisoare,prajitura s-a taiat rau desi avea un gust buuuun

insa!dupa doua zile...nu pot spune cum se topea in gura..

era grozava!

a fost...s-a dus....:

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura albinita" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Pasiune pentru bucatarie 1

02.02.2010, 00:03

arata foarte bine!am facut si eu una asemanatoare dar am lasat-o cam 2 zile sa se inmoaie si rezultatul a fost pe masura

gaby_duceag 1

02.02.2010, 08:56

da Bitza,cu cat sta mai mult e mai buna si mai frageda

madi_marin 1

02.02.2010, 09:11

buna metoda cu intinsul foilor direct pe fundul tavii fierbinti . si eu fac la fel....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de pui cu galuste
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu doua creme