Prajitura albinita

de gaby_duceag in Prajituri, 19 Noi 2009 | 17789 vizualizari

 

O reteta inspirata de pe doua bloguri ce apartin doamnelor Laura Laurentiu SI Amaliei

 

INGREDIENTE

       FOI
  • 600 de grame de faina
  • 180 de grame de zahar
  • 4 linguri de miere
  • 1 lingura de bicarbonat
  • 80 de grame de margarina
  • 1 ou
  • cateva linguri de lapte
        CREMA
  • 1 pahar de lapte (250 ml)
  • zahar vanilat, sau esenta de vanilie
  • 180 de grame de zahar
  • 1 lingura de miere
  • 80 de grame de gris
  • 200 de grame de unt cu 80% grasime
  • 5-6 linguri de gem acrisor (macese, caise)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura albinita:

m-am apucat intai de foi,bineinteles
am pus la foc mic margarina,zaharul si mierea
am lasat pe foc pana ce s-au topit apoi am pus la racit
am stins cu putin otet bicarbonatul(aici,recunosc!nu stiu daca trebuia sau nu stins,in niciuna dintre retete nu se specifica insa eu n-am preparat niciodata ceva cu el nestins..sincer..nu stiu)
cand s-a racit compozitia cu margarina(nu racire completa,dar totusi sa poti lucra cu ea),am pus-o intr-un bol si-am adaugat restul ingredientelor
am framantat un aluat si-am pus cred ca vreo 3linguri de lapte,sa se poata lucra mai bine.
am impartit aluatul in 4
am copt  4foi pe dosul tavii(am uns tava cu putin ulei)
prima foaie se intinde destul de usor,deoarece aluatul e inca caldut(am intins-o pe un blatul pe care am pudrat faina),dar la celelalte nu ma descurcam deloc ,asa ca  le-am intins direct pe dosul tavii INCALZITE,aproape fierbinti,si a mers super
am copt pe fiecare aproximativ 10-12minute in cuptorul preincalzit ,la foc mediu
cat timp s-au racit am facut crema

am pus la foc laptele cu mierea iar cand a ajuns la punctul de fierbere am adaugat grisul ,in ploaie,amestecand mereu
am fiert pana ce s-a ingrosat si se desprindea de peretii vasului(ca sa nu-l afum,l-am fiert intr-un ceaun de tuci:d)
untul l-am frecat spuma cu zaharul si zaharul vanilat
cand grisul a fost racit,am amestecat cu untul


ansamblare:
foaie/crema/foaie/gem/foaie/crema/foaie

in retetele fetelor,prajitura era pudrata cu zahar insa eu fiind fan ciocolata am topit intr-un ibric 50ml frisca vegetala cu 100gr ciocolata (parca era amaruie...)
am turnat peste,niveland usor

cum atunci cand e vorba de prajituri,cuvantul rabdare e inexistent pentru mine:d,am terminat de ansamblat si am taiat-o:)))))
n-am fost incantata,logic .nu?:))))pt ca foile erau tarisoare,prajitura s-a taiat rau desi avea un gust buuuun
insa!dupa doua zile...nu pot spune cum se topea in gura..
era grozava!
a fost...s-a dus....:

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura albinita" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Pasiune pentru bucatarie 1

02.02.2010, 00:03

arata foarte bine!am facut si eu una asemanatoare dar am lasat-o cam 2 zile sa se inmoaie si rezultatul a fost pe masura

gaby_duceag 1

02.02.2010, 08:56

da Bitza,cu cat sta mai mult e mai buna si mai frageda

madi_marin 1

02.02.2010, 09:11

buna metoda cu intinsul foilor direct pe fundul tavii fierbinti . si eu fac la fel....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ravani