Prajitura "Almondina"

de madi_marin in Prajituri, 25 Ian 2010 | 3138 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 5 albusuri
  • 200 g zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri cu faina
  • 80 g migdale macinate
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • esenta de migdale

Pentru crema

  • 1 pachet de unt
  • 5 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 10 linguri cu lapte
  • 1 lingura cu cacao
  • 100 g ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Almondina":

Albusurile se bat spuma cu zaharul pe baie de abur. Se da deoparte vasul si se adauga faina, praful de copt , cacaoa , migdalele si esenta. Se amesteca bine si compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina ( sau cu hartie de copt, dar eu nu am mai avut). Se coace blatul cam 25 de minute, dar pentru siguranta se face testul cu scobitoarea. Se da la racit..


Crema se prepara tot la bain-marie : galbenusurile se freaca cu zaharul pana aceste s-a dizolvat complet, apoi se adauga cacaoa, laptele si ciocolata si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se da la racit, apoi, cand inca mai e un pic calduta, se amesteca cu untul foarte bine. Se da la congelator pentru 30 de minute.


Blatul racit se taie in doua pe orizontala si se pune jumatate din crema, iar cealalta jumatate se pune deasupra. Se lasa la frigider pana a doua zi.


Se orneaza dupa preferinta. Eu am avut niste bomboane de pom cu o consistenta gen fondant si le-am ras peste prajitura.


 

TIPS-URI

1

Daca vreti o crema  tare , nu mai adaugati lapte deloc . Adaugati in schimb inca un pachet de unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Almondina"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

madi_marin 1

25.01.2010, 19:50

da. pot sa pun aici adresa ...oare?

Teo 1

25.01.2010, 22:58

din nou ,felicitari!

elena1988 1

08.03.2011, 11:00

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Kinder Pingui