Prajitura Arlechin

de Valclaudia in Prajituri, 29 Dec 2013 | 17211 vizualizari

 

e prajitura care-mi aminteste de copilarie...

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 420 gr. faina
  • 280 gr. unt (la temperatura camerei)
  • 100 gr. zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 1plic zahar vanilat

Umplutura:

  • pasta de macese
  • 5 linguri dulceata de gutui amestecata cu 5linguri frisca Hulala

Glazura:

  • 3 galbenusuri
  • 140 gr. zahar pudra
  • 15 ml zeama de lamaie

Decor:

  • bombonele colorate din zahar
  • cristale de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Arlechin:

Aluatul pentru foi se prepara clasic, amestecand toate ingredientele enumerate mai sus,cu precizarea ca untul trebuie sa fie la temperatura camerei.

Obtinem un aluat elastic, pe care-l vom da pentru o ora la rece.

Dupa scurgerea acestui timp scoatem de la rece aluatul, il impartim in 4, o parte o pastram pentru prima foaie iar celelalte 3 parti vor sta la rece pana in momentul in care vom coace fiecare foaie in parte.

Intindem asadar foaia pe masa (infainata) de lucru, ungem dosul unei tavi cu ulei, asezam foaia pe dosul tavii, o intindem cu grija sa cuprinda intreaga suprafata a tavii, apoi o intepam din loc in loc cu furculita.

Dam tava la cuptor (preincalzit), coacem foaia cca 10min la temperatura moderata (180 grade).

Dupa ce s-a copt o dezlipim cu grija, o asezam in alta tava, ungem un strat generos de pasta de macese si trecem la cea de-a doua foaie pe care o vom coace la fel ca pe prima.

Peste cea de-a doua foaie ungem amestecul obtinut prin combinarea dulcetii de gutui cu frisca vegetala Hulala.

Urmeaza a treia foaie peste care ungem din nou pasta de macese iar peste cea de-a patra foaie vom pune glazura galbena obtinuta din galbenusuri frecate cu zahar pudra+ 15 ml zeama le lamaie.
Decoram prajitura cu bombonele colorate de zahar, presaram cristale de zahar si dam tava pentru 10 minute in cuptorul incins de la coacerea foilor (cuptorul il oprim/stingem dupa coacerea ultimei foi). Glazura are nevoie de temperatura ridicata pentru intarirea galbenusului iar mediul din cuptor imediat dupa stingerea focului este perfect pentru reusita acestei glazuri.

Dupa 10 minute scoatem prajitura din cuptor, o lasam cateva ore (sa se inmoaie foile), portionam si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Arlechin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (14)

diaconta 1

29.12.2013, 19:24

imi si inchipui gustul minunat

Rocsi 1

29.12.2013, 21:20

Mmm ce buna

roxana_simona 1

04.01.2014, 01:09

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Savarine dospite