Tarta cu pere

de aziz in Prajituri, 8 Oct 2011 | 8343 vizualizari

 

INGREDIENTE

 Ingrediente crusta:

  • 300 gr faina alba
  • un praf sare
  • 125 gr zahar
  • 3 galbenuse mari
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 100 gr unt nesarat,rece, taiat in cubulete 

  Ingrediente umplutura:

  • 6 linguri de unt nesarat(merg si 4)
  • un ou intreg si un albus
  • 100 gr zahar
  • 3 linguri de faina
  • 4 pere (cautati sa aiba aceeasi marime)
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 2 linguri gem de caise (merge si una)+2 linguri apa

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere:

Pentru a obtine crusta amestecam ingredientele de mai sus si vom obtine un aluat ca plastelina pe care il impachetam in folie de plastic si-l dam la frigider intre 30 minute si o ora.


Intindem apoi o foaie pe care o vom pune intr-o tava pentru tarte rotunda cu diametrul de 25 cm


.Dam in frigider cat vom face umplutura.


Perele se curata de coaja si se taie in doua ,se scoate casuta samburilor.


Le punem apoi intr-un castron cu sucul de lamaie si apa rece care trebuie sa cuprinda bine fructele pentru a nu se oxida.Untul se lasa la temperatura camerei;


oul+zaharul+faina se amesteca bine cu un tel sau mixer apoi incorporam untul


Se scoate tava din frigider se pun perele taiate oblic dinspre parte mai lata spre varf(vz in foto) si se aseaza pe aluat adaugam apoi umplutura peste ela dar sa ramana ,,dezvelite,,pe jumatate.


Dam la cuptorul preincalzit 180 grade cam 40 minute(inercati usor cu scobitoarea ).Cand scoatem din cuptor ungem perele (eu am pus peste tot)cu gemul incalzit in 2 linguri de apa.Lasam la racit si de restul sant convinsa ca stiti ce-i de facut.


Merge si calda cu o lingura generoasa de inghetata de vanilie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (59)

aziz 1

16.10.2011, 10:43

da da iti raman dintii in ea

DIANA B 1

16.10.2011, 10:52

Bunaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa , cu-atatea poze ai fost f convingatoare

aziz 1

16.10.2011, 18:38

mai lumea in ziua de azi e greu de convins si si mai greu de satisfacut asa ca am taiat pentru toata lumea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiti frantuzesti din albusuri „Langues de chat”

ieri la 23:32

Friptura de muschiulet de porc impletit

ieri la 23:25

Pui cu unt de arahide la punga la cuptor

ieri la 21:18

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta