Tarta cu pere

de aziz in Prajituri, 8 Oct 2011 | 6778 vizualizari

 

INGREDIENTE

 Ingrediente crusta:

  • 300 gr faina alba
  • un praf sare
  • 125 gr zahar
  • 3 galbenuse mari
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 100 gr unt nesarat,rece, taiat in cubulete 

  Ingrediente umplutura:

  • 6 linguri de unt nesarat(merg si 4)
  • un ou intreg si un albus
  • 100 gr zahar
  • 3 linguri de faina
  • 4 pere (cautati sa aiba aceeasi marime)
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 2 linguri gem de caise (merge si una)+2 linguri apa

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere:

 Pentru a obtine crusta amestecam ingredientele de mai sus si vom obtine un aluat ca plastelina pe care il impachetam in folie de plastic si-l dam la frigider intre 30 minute si o ora.

Intindem apoi o foaie pe care o vom pune intr-o tava pentru tarte rotunda cu diametrul de 25 cm

.Dam in frigider cat vom face umplutura.

Perele se curata de coaja si se taie in doua ,se scoate casuta samburilor.

Le punem apoi intr-un castron cu sucul de lamaie si apa rece care trebuie sa cuprinda bine fructele pentru a nu se oxida.Untul se lasa la temperatura camerei;

oul+zaharul+faina se amesteca bine cu un tel sau mixer apoi incorporam untul

Se scoate tava din frigider se pun perele taiate oblic dinspre parte mai lata spre varf(vz in foto) si se aseaza pe aluat adaugam apoi umplutura peste ela dar sa ramana ,,dezvelite,,pe jumatate.

Dam la cuptorul preincalzit 180 grade cam 40 minute(inercati usor cu scobitoarea ).Cand scoatem din cuptor ungem perele (eu am pus peste tot)cu gemul incalzit in 2 linguri de apa.Lasam la racit si de restul sant convinsa ca stiti ce-i de facut.

Merge si calda cu o lingura generoasa de inghetata de vanilie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

aziz 1

16.10.2011, 10:43

da da iti raman dintii in ea

DIANA B 1

16.10.2011, 10:52

Bunaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa , cu-atatea poze ai fost f convingatoare

aziz 1

16.10.2011, 18:38

mai lumea in ziua de azi e greu de convins si si mai greu de satisfacut asa ca am taiat pentru toata lumea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10850 puncte

Rux

Rux 9

10120 puncte

mirela0911

5400 puncte

Constelatialeu

4600 puncte

diaconta

4210 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciulama de pui cu mamaliga
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!