Prajitura Arlechino

de Criss in Prajituri, 14 Dec 2016 | 2481 vizualizari

 

Reteta o am de vreo 20 de ani, dar prajitura n-am facut-o niciodata pana acum. Saptamana trecuta, am vazut prajitura postata de Sara Mike si mi-am amintit de ea. Ce pot sa spun, daca va plac retetele clasice ale bunicilor si mamelor, probabil va va placea aceasta prajitura. Eu prefer retetele mai moderne. :P Si cred ca vor mai trece vreo 20 de ani pana am sa refac aceasta prajitura. Nici aspectul nu ma multumeste, glazura s-a crapat si prajitura se taie destul de greu. Spre surprinderea mea insa, i-a placut foarte mult lui Alex, desi el nu e fanul acestor tipuri de prajituri.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi:
  • 600 g faina
  • 250 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 3 oua
  • 2 linguri smantana (am pus iaurt grecesc 10% grasime)
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 plic praf de copt
  • Umplutura:
  • 1 borcan gem de capsuni
  • 500 g rahat
  • 3 albusuri
  • 100 g zahar
  • 250 g nuca macinata
  • Glazura:
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Arlechino:

Intr-un vas incapator, se pune faina, zaharul pudra, drojdia uscata si praful de copt si se amesteca. Se adauga untul rece taiat cubulete si, cu ajutorul degetelor, se amesteca pana cand capata un aspect nisipos. Se adauga ouale batute si iaurtul gras sau smantana. Se amesteca pana se obtine un aluat. (Nu trebuie framantat mult.) Bila de aluat se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider pentru o ora. Dupa acest timp, aluatul se scoate din frigider si se imparte in 4 parti egale, din care se intind 4 foi.

Intr-o tava, (20/30 cm) se pune hartie de copt si se intinde prima foaie. Peste prima foaie se pune gemul de capsuni, apoi se intinde a doua foaie. Peste a doua foaie se pune rahat, astfel incat sa se acopere toata foaia. Peste rahat, se pune a treia foaie, iar peste foaie, se intinge bezeaua cu nuca. Pentru bezea, se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul si rezulta o bezea lucioasa si tare, apoi se adauga nuca macinata. (Eu va sfatuiesc ca in cazul in care veti face prajitura, sa macinati nuca. Eu am tocat-o cu cutitul si cred ca n-a fost o idee buna. Prajitura s-a taiat mai greu din aceasta cauza.)

Se pune apoi, ultima foaie si se inteapa din loc in loc cu o furculita pentru a nu se umfla la copt. Se coace prajitura cam 45-50 minute, la foc mic, in cuptorul preincalzit, pe treapta a doua a aragazului, apoi se scoate si se pune,glazura din galbenusurile batute cu zahar pudra si se mai coace prajitura, cu tot cu glazura, timp de 10 minute. Se lasa sa se raceasca si apoi se taie in dreptunghiuri.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Arlechino" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

dantes 1

18.12.2016, 10:22

Conteaza gustul,cred ca este buna

Sara_Miki 1

28.12.2016, 12:00

Buna Criss, cum intru rar pe aici, acum am vazut prajitura. Si eu uitasem de ea.
Pup si Sarbatori fericite!

Criss 1

29.12.2016, 07:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12510 puncte

RODIMUR

7480 puncte

AlexTeacher

7000 puncte

Constelatialeu

6830 puncte

Oana

6230 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pere si branza

de oanapl 5

ieri la 23:14

Aperitiv clatite cu dovlecei si branza

de Rocsi 9

ieri la 21:25

Desert prajitura cu branza dulce, lamaie si lapte auriu

de RuxyRux 9

ieri la 21:24

RETETA RECOMANDATA
Prajitura zebra cu visine