Prajitura Arlechino

de Criss in Prajituri, 14 Dec 2016 | 17698 vizualizari

 

Reteta o am de vreo 20 de ani, dar prajitura n-am facut-o niciodata pana acum. Saptamana trecuta, am vazut prajitura postata de Sara Mike si mi-am amintit de ea. Ce pot sa spun, daca va plac retetele clasice ale bunicilor si mamelor, probabil va va placea aceasta prajitura. Eu prefer retetele mai moderne. :P Si cred ca vor mai trece vreo 20 de ani pana am sa refac aceasta prajitura. Nici aspectul nu ma multumeste, glazura s-a crapat si prajitura se taie destul de greu. Spre surprinderea mea insa, i-a placut foarte mult lui Alex, desi el nu e fanul acestor tipuri de prajituri.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi:
  • 600 g faina
  • 250 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 3 oua
  • 2 linguri smantana (am pus iaurt grecesc 10% grasime)
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 plic praf de copt
  • Umplutura:
  • 1 borcan gem de capsuni
  • 500 g rahat
  • 3 albusuri
  • 100 g zahar
  • 250 g nuca macinata
  • Glazura:
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Arlechino:

Intr-un vas incapator, se pune faina, zaharul pudra, drojdia uscata si praful de copt si se amesteca. Se adauga untul rece taiat cubulete si, cu ajutorul degetelor, se amesteca pana cand capata un aspect nisipos. Se adauga ouale batute si iaurtul gras sau smantana. Se amesteca pana se obtine un aluat. (Nu trebuie framantat mult.) Bila de aluat se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider pentru o ora. Dupa acest timp, aluatul se scoate din frigider si se imparte in 4 parti egale, din care se intind 4 foi.
Intr-o tava, (20/30 cm) se pune hartie de copt si se intinde prima foaie. Peste prima foaie se pune gemul de capsuni, apoi se intinde a doua foaie. Peste a doua foaie se pune rahat, astfel incat sa se acopere toata foaia. Peste rahat, se pune a treia foaie, iar peste foaie, se intinge bezeaua cu nuca. Pentru bezea, se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul si rezulta o bezea lucioasa si tare, apoi se adauga nuca macinata. (Eu va sfatuiesc ca in cazul in care veti face prajitura, sa macinati nuca. Eu am tocat-o cu cutitul si cred ca n-a fost o idee buna. Prajitura s-a taiat mai greu din aceasta cauza.)
Se pune apoi, ultima foaie si se inteapa din loc in loc cu o furculita pentru a nu se umfla la copt. Se coace prajitura cam 45-50 minute, la foc mic, in cuptorul preincalzit, pe treapta a doua a aragazului, apoi se scoate si se pune,glazura din galbenusurile batute cu zahar pudra si se mai coace prajitura, cu tot cu glazura, timp de 10 minute. Se lasa sa se raceasca si apoi se taie in dreptunghiuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Arlechino" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

dantes 1

18.12.2016, 10:22

Conteaza gustul,cred ca este buna

Sara_Miki 1

28.12.2016, 12:00

Buna Criss, cum intru rar pe aici, acum am vazut prajitura. Si eu uitasem de ea.
Pup si Sarbatori fericite!

Criss 1

29.12.2016, 07:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dulceata