Prajitura aromata

de farfuriavesela in Prajituri, 2 Apr 2014 | 13141 vizualizari

 

Prajitura usoara, cu gust proaspat de iaurt si sirop dulce-acrisor de lamaie si portocala. Un deliciu!!

In filmulet puteti vedea cat de usor se prepara acest desert!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 600 gr iaurt
  • 150 gr zahar
  • 75 gr faina ce se amesteca cu 1.5 gr drojdie uscata
  • coaja rasa si sucul de la o lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru sirop
  • 125 gr zahar
  • 125 ml apa coaja rasa si sucul de la o lamaie coaja rasa si sucul de la o portocala
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura aromata:

Mixam galbenusurile cu zaharul si cu un praf de sare, adaugam apoi faina amestecata cu drojdia (1.5 gr drojdie uscata = o jumatate de lingurita), iaurtul, coaja si zeama de lamaie. Toate aceste ingrediente se amesteca usor, pana se incorporeaza bine. Separat, batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in prima compozitie, cu ajutorul spatulei, cu miscari de rasturnate.


Amestecul obtinut se pune intr-o tava, nu prea mare, a mea are 20x30 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se pune tava in cuptorul incins la 180 grade, pana cand se rumeneste.


Intre timp prepar siropul, punand toate ingredientele enumerate mai sus, intr-o cratita. Se fierb pentru 10 minute.

 

TIPS-URI

1

Pentru a turna siropul peste prajitura, ambele trebuie sa fie perfect reci, iar prajitura se va portiona abia dupa cateva ore, dupa ce a stat in frigider sa se aseze bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura aromata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Bunica 1

02.04.2014, 15:54

O pufosenie insiropata!

elena52 1

06.04.2014, 08:37

am facut-o a iesit f. buna

Raluca57 1

14.11.2014, 15:06

Mi-a iesit f gustoasa, dar s-a lasat dupa ce s-a racit, a iesit cam subtire, prin urmare si siropul a fost cam mult. Ce am gresit? mai trebuia faina? Dar gustul este nemaipomenit. Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta insiropata, cu piersici