Prajitura Berlini

de miremirc in Prajituri, 18 Ian 2012 | 15407 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged :
  • 250 g faina
  • 150 g unt moale
  • 80 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1/2 plic praf de copt
  • Umplutura :
  • 300 g nuci macinate
  • 100 g zahar
  • 3 lg lapte
  • 3 lg gem caise sau alt gem
  • 4 lg rom
  • Blat :
  • 3 oua
  • 4 lg zahar
  • 3 lg faina
  • Glazura :
  • 5 lg zahar
  • 3 lg apa
  • 3 lg cacao
  • 2 lg unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Berlini:

Pentru aluat fraged : cernem faina- amestecata cu praful de copt- intr-un castron, apoi o amestecam cu untul moale, frecandu-l in palme ca sa fie sfaramicios. Adaugam zaharul si amestecam, apoi galbenusul de ou si framanatam cam 5 minute .


Lasam aluatul sub forma unei bile deoparte si pregatim umplutura astfel : amestecam nucile macinate cu zaharul, cu rom-ul, laptele si gemul de caise; omogenizam si lasam deoparte.


Pregatim blatul : mixam ouale cu zaharul pana se topeste zaharul (cam 10-15 minute), adaugam faina , pe care o amestecam cu lingura , prin rasturnare de sus in jos.


Asamblare : o tava unsa cu putin ulei o tapetam cu hartie de copt; intindem pe masa aluatul si cu ajutorul sucitorului o asezam in tava pregatita. Chiar daca aluatul se rupe, il putem aranja cu mainile .


Deasupra rasturnam umplutura pe care o nivelam.


Peste umplutura asezam blatul si dam la copt cam 25 de minute; verificam cu scobitoarea cand este copt.


Prajitura dupa ce se raceste o rasturnam pe alt platou, apoi o rasturnam din nou pe alt platou , ca sa revina la forma din tava si abia apoi pregatim glazura de ciocolata : amestecam zaharul cu cacao si apoi adaugam apa; punem pe foc mic, amestecand mereu pana se topeste zaharul. La sfarsit punem untul si omogenizam. Lasam glazura sa se racoreasca putin apoi o intindem cu grija peste prajitura.


O reteta de prajitura primita de la soacra mea Any, care este super super buna, pentru ca este cu nuca si este fara crema !!! :D


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Berlini" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Panacris 1

18.01.2012, 19:36

Gata Mire, e la cuptor prajiturica! "Aspiratoarele de dulciuri" misuna pe langa cuptor!!!!

adasev12 1

18.01.2012, 22:32

fooooarte buna trec la favo, ca o sa o fac cat d ecurand, imi palce mult

simona119 1

19.01.2012, 14:00

mmmmm....ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuci caramelizate, crema de vanilie si lamaie