Prajitura bicolora cu prune

de Merisor in Prajituri, 14 Sep 2014 | 6681 vizualizari

 

Este o prajitura in care am folosit albusuri ramase de la alte preparate(maioneze, aluaturi) si pastrate la congelator.
Foarte buna si aromata a iesit!

 

INGREDIENTE

Blat 1 :

  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri faina
  • 75 gr nuca de cocos
  • 1 varf cutit sare

Blat 2:

  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 1 varf cutit sare

In plus:

  • 10 prune mari, taiate sferturi
  • 1/2 lingurita scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura bicolora cu prune:

Blat 1: se mixeaza albusurile spuma cu putina sare, apoi se adauga trepat zaharul.

Se mixeaza energic in continuare pana se obtine o bezea tare.

Zaharul, mai intai l-am rasnit amestecat cu zaharul vanilat, pentru a reduce timpul mixarii.

Se adauga apoi, trepatat, faina si se mixeaza incet, iar la final, treptat, nuca de cocos.

Se omogeniseaza totul bine si se intinde compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt/ulei si tapetata cu faina.

Eu am folosit o tava de 23/36 cm.

Blat 2: se separa albusurile de galbenusuri.

Se mixeaza albusurile spuma cu sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o bezea tare.

Se adauga pe rand galbenusurile si uleiul, esenta si coaja de lamaie, apoi se incorporeaza treptat faina.

Se omogenizeaza bine compozitia si se intinde in tava peste primul blat.

Se aseaza deasura prunele presarate cu scortisoara si se apasa usor sa intre in compozitiile de blaturi.

Se coace prajitura la 180 de grade pentru 40 de minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se va folosi praf de copt, doar daca nu se obtine o bezea tare in timpul mixarii albusurilor!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura bicolora cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

oanapl 1

15.08.2017, 13:46

Waw! Ce bine arată!

kytz 1

15.10.2017, 08:49

Cred că e cu adevărat o prăjitură minunată!

Rahela Velicu 1

07.08.2018, 11:30

Minunata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose cu mere si glazurate cu ciocolata