Prajitura cu capsune

de Lorra in Prajituri, 28 Mai 2013 | 7641 vizualizari

 

Rasfatul dulce cu gust de fructe.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • pentru crema :
  • 300 gr. capsune
  • 300 ml. frisca
  • 50 gr. zahar pudra
  • 1 plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsune:

Se separa albusurle de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga zaharul si zaharul vanilat amestecand bine pana se topeste. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si praful de copt stins in zeama de lamaie (sau otet), apoi se incorporeaza in spuma de albusuri. La final se adauga faina in ploaie, se amesteca usor cu miscari de jos in sus si se toarna intr-o tava (30/25 cm) tapetata cu hartie de copt.


Se da la cuptorul preincalzit si se coace la foc potrivit timp de aproximativ 30-35 min. Se face testul scobiorii, iar cand este gata se scoate si se lsa la racit.


Fructele se fac piure cu blenderul si se amesteca in continuare cu zaharul pudra pana acesta se topeste.


Intre timp se pune gelatina la hidratat in putina apa si se incalzeste usor pe foc, amestecand pana la fierbere (a nu se fierbe). Pasta de capsune se trece prin sita si se incorporeaza in frisca batuta, apoi se adauga gelatina si se amesteca bine.


Se taie blatul in doua foi si se aseaza astfel : blat / crema / blat / crema. Se orneaza cu ciocolata rasa si capsune.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Lorra 1

29.05.2013, 14:55

Ruxy, Dea, Lavii va dulce

mihaelar63 1

07.06.2013, 18:12

Nu poti sa te abtii de la asa ceva

Lorra 1

07.06.2013, 22:26

Mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Deliciu cu mascarpone si capsuni