Prajitura bicolora cu visine si ciocolata

de VanessaAli in Prajituri, 20 Iul 2016 | 6644 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • putina sare
  • 225g zahar
  • 200g faina
  • 100 ml ulei
  • 50 ml apa
  • 3 linguri cacao + 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita bicarbonat+otet

Pentru umplutura: 500g visine fara samburi +putina faina Glazura:

  • 100g ciocolata
  • 1 lingurita de unt
  • aprox. 80ml frisca lichida

Decor:

  • fulgi de cocos
  • zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura bicolora cu visine si ciocolata:

Scoatem samburii visinelor si le punem la stors.

Intre timp pregatim blatul. Separam ouale si batem bine albusurile cu un praf de sare si cu zahar. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, iar dupa ce albusurile sunt batute le adaugam treptat , amestecand cu o lingura. Punem treptat si apa, dupa care 1/2 din cantitatea de faina si omogenizam. Stingem bicarbonatul cu otet si il turnam in compozitie amestecand bine. Continuam cu restul de faina.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam mai mult putin de jumatate din compozitie si o intindem uniform. In compozitia ramasa adaugam 2 linguri de ulei si cacao. Amestecam bine ca sa nu ramana cocoloase de cacao si sa avem o culoare uniforma. Turnam compozitia maro peste cea din tava din loc in loc, si intindem bine peste (cu grija ca sa nu se amestece foarte tare culorile si deasupra sa avem maro). 

Peste visinele stoarse turnam doua linguri de faina si le amestecam putin. Le luam apoi si le presaram din loc in loc peste compozitie. Dam apoi tava la cuptorul preincalzit pentru aprox. 30-40 de minute ( sau pana e coapta bine). O scoatem si o lasam la racit.

Acum partea care urmeaza e optionala. Prajitura poate ramane si fara glazura, e excelenta si asa. Pentru cei care vor totusi mai mult: puneti ciocolata sa se topeasca la bain-marie, iar dupa ce e topita bine adaugati untul si frisca. Omogenizati bine, apoi luati de pe foc si lasati la racit putin. Ar putea sa vi se para putin prea lichida, dar se solidifica dupa ce se mai raceste. Dupa ce e suficient de groasa, o turnati uniform peste prajitura. Deasupra presarati fulgi de cocos si zahar tos, iar dupa ce se mai intareste glazura puteti incepe sa taiati din ea.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura bicolora cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ricotta si smochine