Valuri de ricotta cu bezea

de divainbucatarie in Prajituri, 11 Noi 2010 | 13763 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • PENTRU ALUAT:
  • 2 oua,
  • 10 linguri de lapte,
  • 15 linguri de faina,
  • 15 linguri de zahar,
  • 15 linguri de ulei,
  • 1 lingura cu varf de cacao,
  • 1 plic de praf de copt,
  • putina coaja rasa de lamaie,
  • un varf de sare.
  • PENTRU CREMA DE BRANZA:
  • 500g ricotta,
  • 4 galbenusuri de ou,
  • 10 linguri de zahar,
  • 1 lingurita esenta de vanilie.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Valuri de ricotta cu bezea:

Pentru a face aluatul amestecam intai cele 2 oua cu laptele si apoi adaugam restul ingredientelor. Punem in tava hartie pentru copt si turnam compozitia.

Pentru crema de branza mixam ricotta cu zaharul, galbenusurile si esenta de vanilie. Le mixam pe toate in acelasi timp. Turnam compozitia peste blat. Avem grija ca in anumite locuri sa punem mai multa crema de branza, aceste zone vor forma “valurile”. Dam tava la cuptor pentru 30 de minute la 180°C.

Intre timp pregatim toppingul de bezea: batem albusurile spuma si adaugam zahar alb si zahar brun cam 4 linguri din fiecare. Turnam uniform albusurile peste prajitura din tava si reintroducem la cuptor pentru inca 15 minute. Pentru a sti ca prajitura este gata facem testul cu scobitoarea. In cazul in care mai are nevoie sa stea la cuptor punem o folie de aluminiu peste bezea, astfel incat aceasta sa nu arda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Valuri de ricotta cu bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

simonay 1

30.09.2013, 15:44

deci URDA se amesteca doar cu galbenusurile fara albusuri ?

diaconta 1

30.09.2013, 15:54

Simonay,urda se amesteca cu zaharul si galbenusurile,iar albusurile ramase cu zaharul pentru bezea.

babi5 1

30.09.2013, 20:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu biluţe de brânză umplute cu vişine