Prajitura Bounty

de Pushaa in Prajituri, 4 Feb 2014 | 45961 vizualizari

 

E o prajitura foarte simpla si foarte buna! Cand am mancat prima data nu-mi venea sa cred ca are exact gustul ciocolatelelor Bounty!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 100 gr margarina
  • 100 gr zahar
  • 3 oua
  • 200 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita praf de copt

Sirop:

  • 200 ml lapte
  • 3 linguri zahar

Crema

  • 500 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 nuca de cocos
  • 100 gr margarina
  • 5 linguri gris
  • 150 gr zahar

Glazura: - 150 gr ciocolata amaruie

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bounty:

Blat:


Se mixeaza margarina cu zaharul. Apoi se adauga pe rand ouale amestecand foarte bine dupa fiecare. Se pune laptele, cacaoa si faina in care se amesteca praful de copt si se omogenizeaza bine.


Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit 2 forme de chec mai micute.


Se da la cuptor pentru 25 minute.


Sirop:


Se caramelizeaza zaharul, apoi se stinge cu lapte si se lasa sa fiarba la foc mic pana se dizolva caramelul. Se lasa laracit.


Crema:


Se pune laptele la fier cu zahar, zahar vanilat, gris pana se ingroasa. Cand incepe sa se ingroase se adauga nuca de cocos apoi margarina si se amesteca bine. Se mai lasa 2 minute pe foc amestecand continuu sa nu se lipeasca.


Asamblare:


Se insiropeaza blatul. Peste blat se pune crema putin calduta iar deasupra glazura din ciocolata topita pe baie de aburi.


Se lasa la rece 1-2 ore.

 

TIPS-URI

1

Blat: In primele 15 minute nu deschidem usa cuptorului pentru ca blatul se lasa.

2

blat: scoateti margarina cu cateva ore inainte din frigider ca sa se bata mai bine.

3

Ca sa fie mai fluida ciocolata la topit se poate folosi 1 lingura de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bounty" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

ramona_manoliu 1

03.06.2014, 15:22

corinadns 1

06.03.2015, 13:15

O prajitura foarte buna,dar iese si mai buna daca blatul il inlocuiesti cu cel de la prajitura krem a la krem,eu asa fac prajitura bounty si iese demential de buna

Pushaa 1

09.03.2015, 11:07

data viitoare o sa incerc si eu blatul de la prajitura krem a la krem.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Bounty