Prajitura Bounty

de gaby_duceag in Dulciuri, 26 Sep 2014 | 13478 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri lapte
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • o lingurita praf de copt
  • Crema
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri rase gris
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 100 gr nuca de cocos
  • Sirop
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • Glazura
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 5 linguri lapte
  • 50 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bounty:

Blat

Mixeaza untul, lasat la temperatura camerei, cu zaharul, pana devine spuma.

Adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare.

Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adauga in trei etape, peste oua, alternand cu adaugarea laptelui, mixand in continuu la cea mai mica viteza a mixerului.

Omogenizeaza, intinde compozitia intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt, niveleaza si coace blatul la foc mic pana devine neted la suprafata si trece testul cu scobitoarea.

Lasa-l la racit.

Sirop

Caramelizeaza zaharul si stinge adaugand laptele. Mai lasa pe foc pana se dilueaza caramelul, avand grija sa nu dai laptele in foc.

Siropul rece il torni, lingura cu lingura, peste blatul pe care in prealabil l-ai intepat pe ici colo c-o furculita pentru a absorbi tot siropul.

Crema

Pune laptele rece la foc impreuna cu zaharul, untul  si cele 3 linguri de gris.

Amesteca pana da in clocot, mai lasa 3 minute amestecand incontinuu .

Ia de pe foc si adauga nuca de cocos, toata o data. Omogenizeaza si intinde crema calda peste prajitura. Niveleaza cat poti de bine.

Glazura

Omogenizeaza toate ingredientele pentru glazura punandu-le intr-un ibric, la foc mic si amestecand incontinuu.

Toarna glazura peste crema rece, niveleaza si da tava la frigider pentru o ora.

Portioneaza cu un cutit ascutit.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Bounty-0
Prajitura Bounty-1

COMENTARII (26)

Rocsi

Rocsi 1

27.09.2014, 21:26

Mi-ar placea sa o degust!

Constelatialeu

Constelatialeu 1

28.09.2014, 23:27

Ce bine arata,musai sa o fac,ca tare imi plac batoanele bounty....

megan91

megan91 1

25.02.2015, 16:50

1. cu doar 3 linguri de lapte n-o sa iasa un aluat, va fi prea gros si greu de mixat.
2. cu 1 lingurita praf de copt nu va creste, mai bine folosesti amoniu stins cu lamaie.
am incercat-o si daca urmaresti pasii astia nu va iesi ca in poza.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!