Prajitura Brownie ciocolatos

de loredanaaa in Prajituri, 25 Feb 2017 | 739 vizualizari

 

 
Prajitura este delicioasa, eu am făcut-o doar cu glazura  de ciocolata, de acea i-am dat aceasta denumire. O puteți face și cu crema pe care o găsiți în rețetele mele la prajituri, sub denumirea prajitura Brownies Cappucino.

 

INGREDIENTE

  • 120 g ciocolata pentru aluat
  • 80 g ciocolata pentru glazura
  • 140 g margarină unirea pt prajituri (sau unt)
  • 20 g margarina pentru glazura
  • 5 lingurite cafea
  • 300 g de zahar
  • 1 esenta de vanile
  • 2 oua
  • 120 g faina
  • 1 linguriță de praf de copt
  • un varf de sare
  • un pahar de 100 ml de nuca macinata (dacă nu aveți, puneți un pahar cu nuca de cocos)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Brownie ciocolatos:


Dati cuptorul la 180 grade C, sa se incalzeasca.


Intr-o cratita, se pune 120 g de ciocolata rupta in bucatele, 100 g de margarina si cafeaua.


Se topeste la foc mic, amestecand continuu pana devine o compozitie omogena.


Se ia de pe foc si se lasa pana devine calda.


Cand s-a racit, adaugati zaharul si 1 fiola de vanilie, apoi pe rand, adaugati ouale, amestecand bine cu un tel sau mixerul dupa fiecare ou. Se adauga faina amestecata cu praf de copt si sarea, amestecati incet, iar la urma, nucile (dacă nu aveți, puteți pune nuca de cocos).


Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina sau hartie de copt.


Se da la cuptor cam 25 min, apoi se lasa sa se raceasca.


Glazura: Amestecati 20 g de margarina cu 80 g de ciocolata si 2 lingurite de cafea, se da la foc mic si se amesteca continuu, pana se topesc toate ingredientele. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca bine la temperatura camerii.


Cand s-a racit glazura, se intinde deasupra cremei, apoi dati-o la rece pentru 2 sau 3 ore.


Dacă doriți, o puteți orna.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Brownie ciocolatos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

oanapl 1

26.02.2017, 13:31

Ce bunatate!

Rahela Velicu 1

26.02.2017, 21:05

loredanaaa 1

28.02.2017, 19:21

Mulțumește tuturor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

10060 puncte

Constelatialeu

8830 puncte

Lau

Lau 9

8350 puncte

Andreea Caroline

7840 puncte

mihaelar63

6880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de perisoare
  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce