Prajitura cu foi de miere si crema caramel

de diana_k in Prajituri, 11 Dec 2012 | 14748 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru foi cu miere de albine
  • 600 g faina
  • 100 g untura de porc( margarina)
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri miere de albine
  • 50 ml lapte
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu
  • zeama de lamaie
  • crema caramel
  • 150 g zahar
  • 350 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 2-3 linguri amidon
  • 200 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de miere si crema caramel:

Faina se freaca cu untura, se adauga zaharul, mierea, laptele si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se framanta un aluat, se imparte in patru. Se intind foile pe dosul tavii si se inteapa cu o furculita. Fundul tavii se unge bine cu ulei si se presara cu faina, se coc foile timp de 7-10 minute la 180 grade. Cand sunt usor rumenite se scot din cuptor, foile prea coapte nu se mai inmoaie.


Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu 250ml laptele rece. Se fierbe la foc mic siropul pana se dizolva complet caramelul.Se da deoparte si se lasa la racit. Galbenusurile se freaca cu amidonul si restul de lapte, se amesteca cu siropul de caramel si se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa crema. Se lasa crema la racit apoi se mixeaza cu untul. Se umplu foile cu crema si se aseaza o greutate deasupra prajiturii.


Se taie a doua zi cand foile s-au inmuiat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de miere si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

diana_k 1

15.12.2012, 12:17

nue glazura, e crema si fulgi de ciocolata

mihaelar63 1

22.12.2012, 00:59

Trebuie sa fie foarte buna

Ligia Bxl 1

12.11.2013, 09:13

arata super,oua nu se pune la foi?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi, miere si crema de lamaie