Prajitura cu nuca in tava

de aalliinnaa07 in Prajituri, 12 Mai 2013 | 5993 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g nuca

Pentru blat:

  • 5 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri apa
  • 1/2 pliculet praf de copt

Pentru crema:

  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 250 g margarina rama

Pentru glazura:

  • 2 linguri cacao
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca in tava:

Ungem o tava cu margarina, apoi am pus nuca pe care am zdrobito cu sucitorul!


Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, apoi se dauga 3 linguri de apa si pe rand cele 8 linguri de zahar si se mai bate pana cand zaharul se topeste.La sfarsit se adauga galbenusurile, praful de copt si faina pe care le amestecam cu o lingura de lemn.


Blatul se pune in tava peste nuca zdrobita si se da la cuptor aprox. 30 de minute.


Crema: Galbenusurile le frecam cu zaharul si zaharul vanilat si se fierbe la bain-marie pana se intareste, apoi se pune crema la racit. Untul se freaca spuma si se adauga pe rang cate o lingura din crema. Crema obtinuta o punem peste blat si la sfarsit glazura.Punem prajitura la rece pana cand glazura se intareste.


Glazura:Zaharul se amesteca cu cacaoa, adaugam treptat apa calda si se amesteca pana obtinem o crema groasa, la sfarsit punem uleiul.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca in tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Dea_Dea 1

12.05.2013, 16:03

Imi place tare!!

diana_k 1

12.05.2013, 16:22

laura2002 1

19.11.2013, 12:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si nes