Prajitura cu nuca in tava

de aalliinnaa07 in Prajituri, 12 Mai 2013 | 9084 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g nuca

Pentru blat:

  • 5 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri apa
  • 1/2 pliculet praf de copt

Pentru crema:

  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 250 g margarina rama

Pentru glazura:

  • 2 linguri cacao
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca in tava:

Ungem o tava cu margarina, apoi am pus nuca pe care am zdrobito cu sucitorul!

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, apoi se dauga 3 linguri de apa si pe rand cele 8 linguri de zahar si se mai bate pana cand zaharul se topeste.La sfarsit se adauga galbenusurile, praful de copt si faina pe care le amestecam cu o lingura de lemn.

Blatul se pune in tava peste nuca zdrobita si se da la cuptor aprox. 30 de minute.

Crema: Galbenusurile le frecam cu zaharul si zaharul vanilat si se fierbe la bain-marie pana se intareste, apoi se pune crema la racit. Untul se freaca spuma si se adauga pe rang cate o lingura din crema. Crema obtinuta o punem peste blat si la sfarsit glazura.Punem prajitura la rece pana cand glazura se intareste.

Glazura:Zaharul se amesteca cu cacaoa, adaugam treptat apa calda si se amesteca pana obtinem o crema groasa, la sfarsit punem uleiul.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca in tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Dea_Dea 1

12.05.2013, 16:03

Imi place tare!!

diana_k 1

12.05.2013, 16:22

laura2002 1

19.11.2013, 12:24

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert banana coffee brownie

ieri la 19:20

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

ieri la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

ieri la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Intercontinental