Prajitura cu mere si aluat ras (de post)

de Rocsi in Prajituri, 3 Dec 2012 | 5502 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 14 linguri suc stors de mere
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 2 lingurite coaja rasa de portocala
  • faina cat cuprinde
  • zahar pudra
  • Umplutura:
  • 2 kg mere
  • 7-8 linguri zahar
  • 2-3 linguri ulei
  • scortisoara
  • 1/2 lingurita anason
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si aluat ras (de post):

Incepem cu umplutura:


Merele le spalam si le curatam de coaja. Le dam pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi le stoarcem sucul. Intr-o tigaie punem uleiul. Adaugam merele si zaharul (puteti pune mai mult daca va place sa fie mai dulce compozitia). Le lasam la foc potrivit, pana scade de tot zeama. Tragem tigaia de pe foc si punem scortisoara, anasonul si zaharul pudra cu pastai de vanilie. Amestecam bine si lasam compozitia de mere sa se raceasca.


Aluatul:


Intr-un bol punem sucul stors de mere, uleiul si zaharul. Amestecam cu un tel pana zaharul se topeste. Adaugam praful de copt, coaja rasa de portocala si zaharul pudra cu pastai de vanilie. Incepem sa incorporam faina, iar cand aluatul devine nelipicios si usor de modelat nu mai adaugam faina deloc. Rupem un sfert din aluat, il invelim in folie si il bagam in frigider. Restul de aluat il punem pe masa de lucru si intindem o foaie.


Ungem o tava mare de aragaz cu margarina si punem hartie de copt. Asezam foaia de aluat, pe care o intepam cu furculita din loc in loc, apoi punem umplutura si o nivelam cu o paleta.


Scoatem aluatul de la frigider si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari peste mere, dar sa acoperim intreaga suprafata a prajiturii. Bagam tava in cuptorul incins, la temperatura de 170-180 de grade. Lasam prajiturica acolo pana devine usor rumena. Scoatem tava cand este coapta prajitura, o lasam sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar.


Daca o lasati pana a doua zi, prajitura va fi excelenta pentru a fi servita. Puteti servi si imediat ce e gata, dar e usor crocanta. Sa aveti pofta...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si aluat ras (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

Rocsi 1

03.12.2012, 23:49

Cu drag Mamaie

Sim0na 1

04.12.2012, 08:43

Cat de frumoasa este..

Rocsi 1

04.12.2012, 20:41

Simona multumesc draga mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!