Prajitura cu mere si aluat ras (de post)

de Rocsi in Prajituri, 3 Dec 2012 | 6071 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 14 linguri suc stors de mere
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 2 lingurite coaja rasa de portocala
  • faina cat cuprinde
  • zahar pudra
  • Umplutura:
  • 2 kg mere
  • 7-8 linguri zahar
  • 2-3 linguri ulei
  • scortisoara
  • 1/2 lingurita anason
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si aluat ras (de post):

Incepem cu umplutura:


Merele le spalam si le curatam de coaja. Le dam pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi le stoarcem sucul. Intr-o tigaie punem uleiul. Adaugam merele si zaharul (puteti pune mai mult daca va place sa fie mai dulce compozitia). Le lasam la foc potrivit, pana scade de tot zeama. Tragem tigaia de pe foc si punem scortisoara, anasonul si zaharul pudra cu pastai de vanilie. Amestecam bine si lasam compozitia de mere sa se raceasca.


Aluatul:


Intr-un bol punem sucul stors de mere, uleiul si zaharul. Amestecam cu un tel pana zaharul se topeste. Adaugam praful de copt, coaja rasa de portocala si zaharul pudra cu pastai de vanilie. Incepem sa incorporam faina, iar cand aluatul devine nelipicios si usor de modelat nu mai adaugam faina deloc. Rupem un sfert din aluat, il invelim in folie si il bagam in frigider. Restul de aluat il punem pe masa de lucru si intindem o foaie.


Ungem o tava mare de aragaz cu margarina si punem hartie de copt. Asezam foaia de aluat, pe care o intepam cu furculita din loc in loc, apoi punem umplutura si o nivelam cu o paleta.


Scoatem aluatul de la frigider si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari peste mere, dar sa acoperim intreaga suprafata a prajiturii. Bagam tava in cuptorul incins, la temperatura de 170-180 de grade. Lasam prajiturica acolo pana devine usor rumena. Scoatem tava cand este coapta prajitura, o lasam sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar.


Daca o lasati pana a doua zi, prajitura va fi excelenta pentru a fi servita. Puteti servi si imediat ce e gata, dar e usor crocanta. Sa aveti pofta...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si aluat ras (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

Rocsi 1

03.12.2012, 23:49

Cu drag Mamaie

Sim0na 1

04.12.2012, 08:43

Cat de frumoasa este..

Rocsi 1

04.12.2012, 20:41

Simona multumesc draga mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea