Tarta cu gem de visine

de alba_zori in Prajituri, 26 Ian 2013 | 6083 vizualizari

 

Am primit doua borcane de gem de visine si vroiam sa incerc cum sunt,Am facut doua tarte cu gem,sunt foarte bune,sunt foarte multumita!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 110 gr zahar
  • un plic de vanilie si inca putin
  • coaja de lamaie
  • 3 linguri de lapte
  • 250 gr faina
  • o lingurita de praf de copt
  • 80 gr ulei dau unt topit
  • Pentru umplutura:
  • gem de visine
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu gem de visine:

Am facut o minge din ingredientele pentru aluat si am lasat la odihnit 30 minute in frigider. Am intins intre doua folii transparente. Am uns formele mele de tarte cu ulei si am asezat aluatul frumos. Am gaurit cu furculita ca sa nu se umfle in timpul coacerii. Am umplut cu gem. Am format si gratarul deasupra din aluat. Am uns cu putina apa.


Am bagat la cuptorul preincalzit 20 sau 25 minute, pana s-a colorat bine deasupra si asigurandu-ma ca e copt si in interior. Am scos si lasat 5 minute sa se raceasca putin si am pudrat cu zahar pudra deasupra.


Foarte bun si pentru micul dejun!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu gem de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

elucubratiiculinare 1

26.01.2013, 23:26

yammy

alba_zori 1

26.01.2013, 23:28

multumesc mult,o tarta si un ceai

Satisfyyourcravings 1

27.01.2013, 14:40

Drăguță!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu gem de gutui - de post