Prajitura cu ciocolata, crema mascarpone si capsuni

de adela1981 in Prajituri, 16 Iul 2012 | 3109 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 2 linguri apa
  • 10 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri faina

Crema:

  • 250 gr branza mascarpone
  • 250 ml frisca
  • 3 linguri zahar pudra

Jeleu:

  • 500 gr capsuni
  • 1 gelatina granule ( 10 gr )
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata, crema mascarpone si capsuni:

Albusurile se bat spuma cu apa si zaharul, pana ce devine o bezea tare, apoi adaugam galbenusurile si mixam. 
Adaugam cacao cernuta si faina amestecata cu praful de copt, pe rand, amestecand usor dupa fiecare lingura.
Turnam compozitia intr-o tava , tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incalzit cca 30 min.

Intre timp pregatim crema, branza mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra. Batem frisca si adaugam la branza.
Se toarna peste blatul racit si se da la rece pana ce pregatim jeleul  de capsuni.

Curatam capsunile de codite, spalam si taiem pe jumatate sau pa sferturi, daca sunt marisoare.
Presaram zaharul si turnam apa  peste capsuni si  punem pe foc incet, pana ce se topeste zaharul.
Hidratam gelatina dupa instructiuni, apoi dizolvam in siropul de capsuni. Lasam pana ce se raceste putin, apoi turnam peste crema. Lasam prajitura la rece cel putin 2 ore, eu am lasat pana a doua zi ( am facut seara, tarziu prajitura si de acea m-am putut abtine :))  ).    

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu ciocolata, crema mascarpone si capsuni-0
Prajitura cu ciocolata, crema mascarpone si capsuni-1
Prajitura cu ciocolata, crema mascarpone si capsuni-2
Prajitura cu ciocolata, crema mascarpone si capsuni-3

COMENTARII (15)

mirela0911

mirela0911 1

17.07.2012, 20:44

E minunata!

Sim0na

Sim0na 1

18.07.2012, 20:58

Mmm.. ce deliciu..

Ina

Ina 1

22.07.2012, 21:46

minunata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!