Prajitura cu ciocolata, crema mascarpone si capsuni

de adela1981 in Prajituri, 16 Iul 2012 | 3296 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 2 linguri apa
  • 10 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri faina

Crema:

  • 250 gr branza mascarpone
  • 250 ml frisca
  • 3 linguri zahar pudra

Jeleu:

  • 500 gr capsuni
  • 1 gelatina granule ( 10 gr )
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata, crema mascarpone si capsuni:

Albusurile se bat spuma cu apa si zaharul, pana ce devine o bezea tare, apoi adaugam galbenusurile si mixam.

Adaugam cacao cernuta si faina amestecata cu praful de copt, pe rand, amestecand usor dupa fiecare lingura.

Turnam compozitia intr-o tava , tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incalzit cca 30 min.


Intre timp pregatim crema, branza mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra. Batem frisca si adaugam la branza.

Se toarna peste blatul racit si se da la rece pana ce pregatim jeleul de capsuni.


Curatam capsunile de codite, spalam si taiem pe jumatate sau pa sferturi, daca sunt marisoare.

Presaram zaharul si turnam apa peste capsuni si punem pe foc incet, pana ce se topeste zaharul.

Hidratam gelatina dupa instructiuni, apoi dizolvam in siropul de capsuni. Lasam pana ce se raceste putin, apoi turnam peste crema. Lasam prajitura la rece cel putin 2 ore, eu am lasat pana a doua zi ( am facut seara, tarziu prajitura si de acea m-am putut abtine :)) ).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata, crema mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mirela0911 1

17.07.2012, 20:44

E minunata!

Sim0na 1

18.07.2012, 20:58

Mmm.. ce deliciu..

Ina 1

22.07.2012, 21:46

minunata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Foi cu miere de albine si crema de vanilie