Mini-Eclere

de andreea123 in Prajituri, 27 Mai 2011 | 3620 vizualizari

 

Mini-Eclere 100% naturale, bio, eco, in concluzie de casa!

 

INGREDIENTE

  • 250ml de apa
  • 255g de unt
  • 140g de faina
  • 6 oua intregi
  • 8 linguri de zahar
  • 5 linguri de amidon de porumb
  • 1 lingura de faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 400ml de lapte cald
  • 250ml frisca lichida
  • 100g de ciocolata de menaj
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-Eclere:

Aluatul de eclere se face din 250ml de apa in care se topeste 115g de unt (la foc mic). Cand da in clocot se ia vasul de pe foc si se toarna faina, amestecan energic pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Cand aluatul este racit se adauga 4 oua intregi (unul cate unul) si se amesteca. Din aluatul obtinut se fac forme lunguiete cu ajutorul unui pos. Formele de ecler se coc intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de 20 min. la 200°.

Crema se face din 2 oua intregi amestecate cu 8 linguri de zahar, 1 plic zahar vanilat, 5 linguri de amidon si 1 lingura de faina, apoi se toarna (in fir lin) laptele cald. Se pune pe foc si se amesteca energic pana se ingroasa ca o budinca. Cand s-a racit se pune (putin cate putin) peste 140g de unt.

Se bate 150ml frisca lichida. Eclerele se sectioneaza la mijloc, apoi le ungem pe capac cu o glazura facuta din 100g de ciocolata de menaj topita pe foc in 100ml de frisca lichida. Eclerele glazurate le umplem cu putina crema si putina frisca si gata, le mancam!

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-Eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mirela0911 1

29.05.2011, 22:26

ce bune's

MotanLaOale 1

30.05.2011, 08:43

andreea123 1

31.05.2011, 10:22

pot sa va spun ca s-au mancat imediat, nu cred ca a durat vreo 2 ore

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12850 puncte

Rux

Rux 9

10160 puncte

mihaelar63

8020 puncte

katty

7870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu mere si branza
  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA