Prajitura cu gutui si mere

de cristina1985 in Prajituri, 8 Noi 2016 | 530 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 50 g unt
  • 4 gutui
  • 4 mere
  • 150 g zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • 3 plicuri zahar vanilinat
  • Aluat:
  • 200 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 5 lg apa minerala
  • 600 g faina
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gutui si mere:

Umplutura:Gutuile se taie in sferturi si se curata de coaja si cotor.Se dau pe razatoarea mica si se pun intr-o oala,pe aragaz, cu zahar, zahar vanilinat si scortiosara.Se fierbe 1 ora ,amestecand tot timpul.Apoi se adauga merele rase si curatate de coaja.Se mai fierb 30 minute , adaugand apa, din cand in cand (pentru a nu se lipi.


Aluat:Se amesteca laptele cu zaharul , uleiul,apa minerala si praful de copt.Amesteci bine si adaugi faina, treptat.Framanti timp de 10 minute si apoi imparti aluatul in doua.


Prajitura se face in tava mare .Ungi tigaia cu unt si restul se pune deasupra umpluturii.Intinzi o foaie , pui umplutura si cateva cubulete de unt si apoi a doua foaie .Intepi cu furculita aluatul din loc in loc si dai la cuptor pentru 45 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gutui si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (9)

Gherca Daniela 1

10.11.2016, 16:03

imi place!

Panacris 1

10.11.2016, 18:48

kytz 1

04.01.2017, 19:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza lacto-vegetariana

la 06:16

Varza rosie calita cu otet balsamic

de Anett 4

ieri la 20:45

Conopidă gratinată

de RODIMUR 4

ieri la 19:21

Dovleac copt cu scortisoara si miere

de Adi 4

ieri la 18:31

RETETA RECOMANDATA
Chec alb-negru