Prajitura Budikek

de Giana in Prajituri, 19 Mai 2014 | 3420 vizualizari

 

INGREDIENTE

Chec:

  • 3 oua
  • 3 linguri cacao
  • 300 g zahar
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 125 g margarina topita
  • 200 ml lapte

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 1 plic praf de budinca
  • 4 linguri zahar
  • esenta

100 ml lapte sau suc din compot pentru insiropat

Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Budikek:

Se mixeaza oaule cu zaharul pana se topeste zaharul si ouale se albesc. Apoi se adauga restul ingredientelor si se omogenizeaza compozitia de chec.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incins la 180`. Checul va fi gata in aprox. 25 minute.

Intre timp se pregateste budinca conform intructiunilor de pe ambalaj.

Dupa ce s-a copt checul, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Apoi se insiropeaza cu lapte sau compot, dupa care se orneaza cu budinca.

Eu am facut checul intr-o tava cu dimensiunile de 25/30 cm, de aceea am feliat blatul si am pus crema pe doua randuri.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Budikek" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Bomboane de ciocolata cu cafea