Negresa

de Panacris in Prajituri, 3 Mai 2011 | 2034 vizualizari

 

Aseara am achiziţionat o forma de silicon. A trebuit sa o incerc, sa trec peste prejudecatile de a folosi "plastic" in cuptor. A iesit o prajitura foarte buna, deşi tot nu sunt ferm convinsa ca forma de silicon nu e nociva sanatatii!!!

 

INGREDIENTE

  • zahar tos 500 gr.
  • unt 200 gr.
  • lapte 100 ml.
  • oua 4 bucati
  • nuca sau nuca de cocos 100 gr.
  • cacao 60 gr.
  • faina 200 gr.
  • praf de copt 1 plic
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilat 1 plic
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Zahărul, untul, laptele şi 2 linguri de cacao se topesc la foc mic. Din această compoziţie se pun deoparte 20 de linguri. Restul se răceşte şi apoi se adaugă cele 4 gălbenuşuri pe rând, amestecând continuu. Se bat albuşurile spumă şi se adaugă alternativ făina, praful de copt, coaja de lămâie şi nucile. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă şi tapetată cu făină.


Se coace la foc potrivit, până se dezlipeşte de pe marginea tăvii. Între timp cele 20 de linguri păstrate se pun pe foc cu restul de cacao şi se lasă se dea în clocot până se obţine o cremă deasă. aluatul scos din cuptor se acoperă imediat cu această cremă, se întinde cu un cuţit, apoi prăjitura se dă la rece. Se serveşte a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

04.05.2011, 18:48

O bunatate

mirela0911 1

04.05.2011, 22:36

tare buna e

Panacris 1

05.05.2011, 09:49

Multumesc. Asa este reteta de la mama cu 500 gr. de zahar.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura " Cenusareasa"