Prajitura Cabana

de miremirc in Prajituri, 23 Mai 2012 | 41583 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 3 oua
  • 3 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 3 lg ulei
  • 1 lgt rasa praf de copt
  • 1 foaie de napolitana
  • Bastonase cacao :
  • 250 g faina
  • 50 g margarina
  • 1 ou
  • 2 lg smantana
  • 100 g zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 lg cacao
  • Crema :
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 6 lg faina
  • 1 l lapte
  • 400 g zahar
  • 3 oua
  • 300 g unt
  • 2 lgt esenta de vanilie (optional)
  • Glazura ciocolata :
  • 200 g ciocolata
  • 100 ml frisca
  • 100 g unt moale
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Cabana:

Blat: mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, iar la final incorporam faina amestecata bine cu praful de copt. Coacem in tava care are aceeasi dimensiune cu tava in care vom coace baghetele de cacao (d=26*39 cm). Dupa ce blatul s-a racit il taiem pe lungime, astfel incat sa avem 3 dreptunghiuri egale. La fel procedam si cu foaia de napolitana (care are aceeasi dimensiune cu tava ): o taiem pe lungime si obtinem 3 dreptunghiuri egale.


Bastonase de cacao :


Amestecam faina cu praful de copt, apoi adaugam praful de cacao. Peste punem margarina si framantam bine. Adaugam oul , framantam, apoi zaharul, iar la final smantana. Mai framantam putin pana se dizolva zaharul de la caldura mainilor. Impartim aluatul in 20 de bilute, din care vom intinde 20 de betigase. Betisoarele le scoatem din tava doar in momentul in care s-au racit, altfel riscam sa le rupem.


Crema :


Amestecam faina cu praful de budinca. Peste adaugam treptat 300 ml lapte rece. Restul de 700 ml lapte il punem intr-o craticioara cu fund dublu pe foc mic, pana incepe sa dea intr-un clocot, apoi turnam in fir subtire budinca cu laptele rece. Tinem pe foc mic si amestecam mereu pana se ingroasa crema. Luam de pe foc si adaugam cate un galbenus pe rand, amestecand mereu. La final adaugam 300 g zahar si lasam crema sa se raceasca.


Untul il batem spuma. Peste el adaugam cate o lingura din crema de mai sus, ca la maioneza. Eu am pus si putina esenta de vanilie, dar nu este obligatoriu. La final incorporam cele 3 albusuri ramase batute spuma tare cu 100 g zahar. Obtinem o crema delicioasa de vanilie. O impartim in 2.


Asamblare :


Foaie de pandispan- crema-4 betisoare-crema-3betisoare-crema-2 betisoare-crema-1 betisor-crema -cele 2 foi de pandispan. La fel procedam cu foaia de napolitana.


Lasam cabanele la frigider 1-2 zile ca sa se inmoaie betigasele din interiorul cremei, apoi pregatim glazura de ciocolata.


Glazura de ciocolata :


Pe aburi omogenizam cele 3 ingrediente, apoi intindem peste cele 2 cabane . Eu am facut glazura originala( 200 g zahar pudra, 2 lg cacao, 4 lg apa, 6 lg ulei ) si nu mi-a placut.


Dam la rece pentru 1 ora apoi putem taia si servi. Exceptionala ! Chiar daca este cam mult de lucru la ea si trebuie asteptat 1-2 zile ...


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Cabana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Alexandra Burz 1

13.03.2014, 08:20

Super am trecut-o la favo

rodicaspring 1

15.12.2014, 21:29

cred ca cea cu napolitana se taie dificil nu ca si pandispanul

ilinca_rox 1

15.12.2014, 23:14

cat de mult imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro