Tartă cu rozmarin şi zmeură

de Satisfyyourcravings in Prajituri, 5 Dec 2012 | 1455 vizualizari

 

Acestă tartă îmbină armonios brânză acidulată cu parfumul rozamarinului şi textura zmeurei.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 50 grame unt la temperatura camerei
  • 50 grame zahăr
  • 100 grame făină
  • 1/2 ou
  • puțină sare
  • Pentru umplutură:
  • 200 grame brânză cottage
  • 100 grame zmeură proaspătă
  • 1 crenguţă rozmarin proaspăt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu rozmarin şi zmeură:

Cu ajutorul unui mixer electric, se mixează untul cu zahărul până se albeşte. Se adaugă făina, oul şi sarea şi se amestecă până la omogenizare. Se înveleşte aluatul în folie alimentară şi se lasă la frigider 2 ore.


După expirarea timpului, se împarte aluatul în două părţi egale şi se întinde astfel încât să poată acoperi două forme de tartă cu diametrul de 6 cm. Se înţeapă cu o furculiţa din loc în loc. Se introduce la cuptorul preîncălzit pentru 10 minute la 210 grade Celsius. Se lasă la răcit în forme 5 minute, după care se scoate aluatul din forme.


Se îndepărtează frunzele rozmarinului de pe crenguţă şi se zdobesc cu ajutorul unui mojar până devin un piure. Se amestecă cu brânza şi se aşează mixul în forme.


Deasupra se aşează zmeura ca în imagine.


Se păstrează la frigider până în momentul servirii.

 

TIPS-URI

1

Băutură recomandată: Vin alb sec

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu rozmarin şi zmeură" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei

Sandwich Maker

- 15 %
149.99 lei
127.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

ela 1

28.03.2013, 12:51

la multi ani!!!!!

VERONICA2607 1

28.03.2013, 17:48

La multi ani!!!

marianascarlat 1

28.03.2013, 20:38

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu smantana si fructe de padure