Placinta cu dovleac

de Julie in Prajituri, 29 Apr 2010 | 6916 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 3 cani cu dovleac  ras 
  • 2 cani cu mere rase
  • 100 g zahar
  • 100 g stafide inmuiate in rom
  • o cana cu nuci macinate
  • 2-3 linguri cu scortisoara 
  • Blatul:
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • un praf de copt
  • esenta de vanilie
  • aprox. 12 linguri faina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Pregatim mai intai umplutura:
Se pun la calit dovleacul , merele si zaharul in putin ulei.
Cantitatea de zahar variaza in functie de cat de dulce e dovleacul.
Deci zahar punem dupa gust! :)
Cand s-au inmuiat se adauga stafidele, scortisoara si nucile.
Se amesteca bine.


Facem si blatul:


Se bat bine ouale cu zaharul, apoi se adauga restul ingredientelor si la sfarsit faina. Trebuie sa iasa o compozitie ca de chec.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Se pune jumatate din aluat si se coace pe jumatate.(cam 10min. )
Se scoate tava si se intinde umplutura iar deasupra se repartizeaza cealalta jumatate din compozitia de aluat. Se mai coace inca 10-15 min.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

silvi0ara 1

29.04.2010, 14:10

Si mie imi place tare mult.

Bucataras Medi 1

29.04.2010, 15:43

nu am facut niciodata aceasta combinatie, de mere cu dovleac dar cred ca este foarte buna................

Julie 1

30.04.2010, 08:03

Este tare buna ! Va asigur!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere(ca la mama)...