Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Cred ca sunt cativa ani buni de cand nu am mai facut aceasta prajitura. Si pentru ca a fost Craciunul, am zis sa-i intampin pe colindatori cu aceasta prajitura tare buna.
"Bunatati pentru colindatori"
Blat:
Crema:
Glazura:
Blatul: Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul apoi se pune coca-cola si se mixeaza in continuare. Faina, praful de copt si cacaoa se amesteca bine impreuna apoi se adauga amestecului de oua. Se mixeaza pana se omogenizeaza bine. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se incorporeaza incet in compozite. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana rece tesul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Crema: Se pun cei 500 ml lapte impreuna cu zaharul sa fiarba. Budinca se dizolva in cei 100 ml lapte apoi se toarna peste laptele fierbinte amestecand continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca bine pana se omogenizeaza budinca. La final se adauga nuca de cocos. Se amesteca pana se incorporeaza bine apoi se lasa sa se raceasca.
Se pune blatul pe un platou si se unge cu toata budinca. Se lasa deoparte, timp in care se prepara glazura.
Glazura: Intr-o craticioara se pune budinca de ciocolata impreuna cu zaharul si cacaoa. Se amesteca apoi se toarna coca-cola. Se pune pe foc si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se lasa un minut sa se racoreasca apoi se toarna asa fierbinte peste budinca. Se niveleaza repede apoi se lasa sa se raceasca.
Se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
1
Dimensiunea tavii folosite este de 33x23 cm.
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult