Prajitura ''combinata''

de Adele in Prajituri, 20 Iul 2016 | 3461 vizualizari

 

Eeee a venit vremea sa mai pregatesc si eu cateceva dulce pentru ai mei ;;)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua.
  • 6 linguri cu zahar.
  • 4 linguri cu faina.
  • 3 linguri cu ulei.
  • 100 gr alune macinate .
  • zahar vanilat.
  • 1 varf cu sare.
  • Crema ciocolata:
  • 150 gr ciocolata .
  • 3 linguri crema de alune.
  • unt
  • 150 ml frisca lichida.
  • 10/12 piscoturi de sampanie.
  • 80 gr ciocolata alba.
  • 100 gr nuca de cocos.
  • Decor:
  • glazura de ciocolata
  • frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''combinata'':

Pentru inceput se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se mixeaza cu putina sare pana devin spuma.Galabenusurile se mixeaza cu zahar,zahar vanilat si ulei pana devin spuma ,se incorporeaza faina ,dupa care se adauga albusurile spuma si cu ajutorul unei spatule de silicon sr incorporeaza de jos in sus ,la final se adauga alunele macinate.Compozitia obtinuta se intinde intr-o tava dreptunghiulara ,tapetata cu hartie de copt ,se da la cuptor 180° ,penru aproximativ  15 minute.

Intre timp se topeste ciocolata alba ,se trec piscoturile prin ea si se dau prin nuca de cocos,se lasa la rece pana la momentul folosirii.

Se pregateste si crema de ciocolata ,pe baie de aburi se pun 3 linguri cu frisca lichida si un cub d eunt,ciocolata si se lasa la topit.Dupa care se lasa la racit.Separat se mixeaza frisca si cu crema de alune ,treptat se incorporeaza ciocolata topita si racita,se amesteca bine pana se obtine o crema pufoasa.

Blatul obtinut se taie in doua parti ,se aseaza prima parte ,se aseaza crema se intinde bine ,se aseaza piscoturile in ordine astfel formand o foaie ,deasupra se pune putina frisca ,se aseaza cealalta parte de blat . Se da la rece cateva minute ,dupa care se pune glazura de ciocolata ,se lasa din nou la rece si se decoreaza cu frisca ,se lasa la rece in frigider.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

Puteti pregati doua blaturi mai mici daca nu aveti o tava mai mare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''combinata''" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu fondant de mere