Prajitura Tavalita

de robert_badica in Prajituri, 9 Aug 2016 | 4072 vizualizari

 

Ce dor mi-a fost să scriu o reţetă ;)

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • o cană şi jumătate de zahăr
  • o jumătate cană de ulei
  • o cană lapte dulce
  • o linguriţă amoniac
  • două căni de făină
  • Glazură:
  • o cană de apă
  • o cană de zahăr
  • o linguriţă de margarină
  • 4 linguri rase de cacao
  • o sticluţă esenţă de rom
  • Decor:
  • nucă de cocos sau nucă mărunţită
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tavalita:

Blat: Într-un bol spargi ouăle şi le mixezi cu zahărul, până ce se topeşte. Apoi, se adaugă uleiul şi laptele dulce, amesteci uşor. Adaugi faină şi amoniacul stins cu puţin oţet sau zeamă de lămâie. După ce s-au omogenizat toate ingredientele, torni compoziţia într-o tavă tapetată cu ulei şi făină, ori cu hârtie de copt. Coci blatul 35-45 de minute la 180 de grade.


Glazura: Cât timp se coace blatul prăjiturii, faci glazura. Într-o craticioară mică pui apa, zahărul, linguriţa de margarină şi cacaoa. Porneşti focul şi fierbi siropul până se îngroaşă bine, ca un fel de miere. Opreşti focul şi torni esenţa de rom.


Blatul fierbinte îl tai în pătrăţele şi torni glazura fierbinte peste el. Îl laşi să se răcească complet. După ce a ajuns la temperatura camerei dai cubuleţele prin nucă de cocos sau nucă zdrobită. Prăjitura se serveşte după ce a stat cel puţin 24 de ore la frigider, astfel blatul va fi moale.

 

TIPS-URI

1

La măsurarea ingredientelor se foloseşte aceaşi cană.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tavalita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

laura_n 1

16.08.2016, 17:01

Bravoo, Robert!

Valclaudia 1

21.04.2017, 06:17

excelenta!

-Marius- 1

16.08.2017, 10:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu găluște imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu balt de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Batoane cu nuci si scortisoara