Prajitura Tavalita

de robert_badica in Prajituri, 9 Aug 2016 | 3305 vizualizari

 

Ce dor mi-a fost să scriu o reţetă ;)

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • o cană şi jumătate de zahăr
  • o jumătate cană de ulei
  • o cană lapte dulce
  • o linguriţă amoniac
  • două căni de făină
  • Glazură:
  • o cană de apă
  • o cană de zahăr
  • o linguriţă de margarină
  • 4 linguri rase de cacao
  • o sticluţă esenţă de rom
  • Decor:
  • nucă de cocos sau nucă mărunţită
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tavalita:

Blat: Într-un bol spargi ouăle şi le mixezi cu zahărul, până ce se topeşte. Apoi, se adaugă uleiul şi laptele dulce, amesteci uşor. Adaugi faină şi amoniacul stins cu puţin oţet sau zeamă de lămâie. După ce s-au omogenizat toate ingredientele, torni compoziţia într-o tavă tapetată cu ulei şi făină, ori cu hârtie de copt. Coci blatul 35-45 de minute la 180 de grade.


Glazura: Cât timp se coace blatul prăjiturii, faci glazura. Într-o craticioară mică pui apa, zahărul, linguriţa de margarină şi cacaoa. Porneşti focul şi fierbi siropul până se îngroaşă bine, ca un fel de miere. Opreşti focul şi torni esenţa de rom.


Blatul fierbinte îl tai în pătrăţele şi torni glazura fierbinte peste el. Îl laşi să se răcească complet. După ce a ajuns la temperatura camerei dai cubuleţele prin nucă de cocos sau nucă zdrobită. Prăjitura se serveşte după ce a stat cel puţin 24 de ore la frigider, astfel blatul va fi moale.

 

TIPS-URI

1

La măsurarea ingredientelor se foloseşte aceaşi cană.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tavalita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

laura_n 1

16.08.2016, 17:01

Bravoo, Robert!

Valclaudia 1

21.04.2017, 06:17

excelenta!

-Marius- 1

16.08.2017, 10:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuci caramelizate, crema de vanilie si lamaie