Tavalita cu nuca de cocos

de reisnaor_2006 in Prajituri, 25 Iun 2015 | 2950 vizualizari

 

A iesit super buna si este preferata mea.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 30 ml apa rece
  • 120 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1/2 praf de copt
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • 200 gr Rama mit Butter
  • 200 gr zahar
  • 50 gr cacao
  • 1 lg de rom
  • Decor:
  • 200 gr nuca de cocos
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalita cu nuca de cocos:

        Albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu galbenusurile mixate. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor pana la incorporare.

       Compozitia obtinuta se pune intr-o tava dimensiunea 25×30, tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit la 180 C. Se lasa la copt pentru cca 20 min, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala.

        Pregatim glazura: intr-un vas punem zaharul, margarina si cacao, se amesteca bine si se pune la foc mic . Se amesteca pana incepe sa fiarba, se lasa la fiert cca 3 – 5 minute pana obtinem o compozitie de consistenta unui sirop vascos.

        Se lasa sa se racesca apoi adaugam esenta de rom si amestecam si turnam peste blatul racit. Fiecare bucata o dam prin nuca de cocos.Pofta buna.

TIPS-URI

1

Blatul este pentru o tava cu dimensiuni de 28/36 cm.

2

Cand blatul este copt nu il scoatem imediat, inchidem cuptorul si il mai lasam 5 minute ca sa nu se lase blatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalita cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Amandina