Napolitana de post

de katty in Prajituri, 14 Mar 2015 | 12857 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de napolitana
  • 350 gr biscuiti populari
  • 1 cana zahar
  • 1 cana apa
  • 150 gr margarina
  • esenta rom
  • 2 linguri cacao
  • 1 borcan mic gem de caise
  • glazura de cacao (100 ml apa, 30 gr margarina, 2 linguri zahar, 4 linguri cacao, esenta de rom)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitana de post:

Punem apa si zaharul la foc si le lasam pana zaharul se topeste si dau 2-3 clocote. Adaugam biscuitii macinati fin, cacaua si amestecam energic pana omogeizam bine. Stingem focul, adaugam margarina cubulete si romul. Amestecam bine, adaugam gemul, omogenizam si lasam sa se racoreasca putin, apoi intindem crema peste foile de napolitana in strat uniform.

Asezam un tocator peste foi si le dam la rece pentru 1 ora, apoi le scoatem si intindem deasupra glazura  de cacao in strat neuniform.

Pentru glazura fierbem ingredientele (mai putin romul) la foc mic pana se ingroasa. Dam jos, punem esenta de rom si o lasam sa se raceasca usor.

Lasam prajitura la rece pana glazura se intareste ,apoi o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitana de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu gem de visine - de post