Prajitura "Pacatul dulce"

de GeorgiG in Prajituri, 20 Iun 2015 | 3335 vizualizari

 

Am facut o singura data aceasta prajitura si cred ca va mai trece ceva timp pana o voi reface. Este divina, dar cam migaloasa. Sursa de inspiratie: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-pacatul-dulce-10384.html

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 8 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 10 linguri nuca macinata
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri amidon alimentar
  • 3 plicuri zahar vanilat esenta vanilie
  • 200 g zahar
  • 300 g unt cu 80% grasime
  • Jeleu:
  • 300g visine fara samburi
  • 250ml apa
  • 150g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 1 lingura gelatina granule
  • Glazura:
  • 150g ciocolata alba
  • 2 linguri smantana pentru frisca
  • 50 g ciocolata cu lapte
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Pacatul dulce":

Pentru foi mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam pana la topirea acestuia. Adaugam nuca amestecata cu amidonul si amestecam usor. Punem jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt si nivelam. Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem 30-45 minute tinand permanent usa cuptorului intredeschisa, blatul de bezea trebuie sa se usuce. Cand blatul este usor rumenit si crocant scoatem tava si lasam sa se raceasca.Procedam la fel si cu a doua foaie.


Pentru crema punem 400ml lapte cu zaharul pe foc.100 ml lapte ii amestecam cu amidonul. Cand fierbe laptele adaugam compozitia de amidon si amestecam continuu pana se leaga. Oprim focul si adaugam zaharul vanilat si esenta amestecand bine.Lasam crema sa se raceasca acoperind vasul cu folie alimentara.In crema rece adaugam untul la temperatura camerei, taiat bucatele si amestecam bine.


Pentru jeleul de visine punem pe foc 200 ml apa, zaharul si visinele. Amestecam 50 ml apa cu amidonul,hidratam gelatina cu 2 linguri de apa rece. Cand visinele dau in clocot adaugam amidonul si amestecam pana se leaga.Lasam putin sa se raceasca si apoi adaugam gelatina.


Pentru asamblarea prajiturii asezam o foaie, punem jumatate din crema, apoi jeleul de visine, restul de crema si a doua foaie. Dupa fiecare etapa de adaugare a cremei sau a jeleului introducem prajitura la frigider pentru 15 minute.


Pentru glazura punem pe foc frisca si ciocolata alba rupta bucati,amestecand pana la omogenizare. Punem glazura alba peste prajitura si apoi ornam cu putina ciocolata cu lapte topita.


 

TIPS-URI

1

Visinele pot fi pasate, eu le-am lasat intregi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Pacatul dulce"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

diaconta 1

21.06.2015, 21:49

O prajitura la superlativ
Eu am facut-o si sub forma de tort,a fost o minunatie

-Licurici- 1

22.06.2015, 08:30

dementiala

GeorgiG 1

22.06.2015, 10:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu mascarpone si dulce de leche