Prajitura "Pacatul dulce"

de GeorgiG in Prajituri, 20 Iun 2015 | 2451 vizualizari

 

Am facut o singura data aceasta prajitura si cred ca va mai trece ceva timp pana o voi reface. Este divina, dar cam migaloasa. Sursa de inspiratie: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-pacatul-dulce-10384.html

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 8 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 10 linguri nuca macinata
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri amidon alimentar
  • 3 plicuri zahar vanilat esenta vanilie
  • 200 g zahar
  • 300 g unt cu 80% grasime
  • Jeleu:
  • 300g visine fara samburi
  • 250ml apa
  • 150g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 1 lingura gelatina granule
  • Glazura:
  • 150g ciocolata alba
  • 2 linguri smantana pentru frisca
  • 50 g ciocolata cu lapte
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Pacatul dulce":

Pentru foi mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam pana la topirea acestuia. Adaugam nuca amestecata cu amidonul si amestecam usor. Punem jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt si nivelam. Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem 30-45 minute tinand permanent usa cuptorului intredeschisa, blatul de bezea trebuie sa se usuce. Cand blatul este usor rumenit si crocant scoatem tava si lasam sa se raceasca.Procedam la fel si cu a doua foaie.

Pentru crema punem 400ml lapte cu zaharul pe foc.100 ml lapte ii amestecam cu amidonul. Cand fierbe laptele adaugam compozitia de amidon si amestecam continuu pana se leaga. Oprim focul si adaugam zaharul vanilat si esenta amestecand bine.Lasam crema sa se raceasca acoperind vasul cu folie alimentara.In crema rece adaugam untul la temperatura camerei, taiat bucatele si amestecam bine.

Pentru jeleul de visine punem pe foc 200 ml apa, zaharul si visinele. Amestecam 50 ml apa cu amidonul,hidratam gelatina cu 2 linguri de apa rece. Cand visinele dau in clocot adaugam amidonul si amestecam pana se leaga.Lasam putin sa se raceasca si apoi adaugam gelatina. 

Pentru asamblarea  prajiturii asezam o foaie, punem jumatate din crema, apoi jeleul de visine, restul  de crema si a doua foaie. Dupa fiecare etapa de adaugare a cremei sau a jeleului introducem prajitura la frigider pentru 15 minute.

Pentru glazura punem pe foc frisca si ciocolata alba rupta bucati,amestecand pana la omogenizare. Punem glazura alba peste prajitura si apoi ornam cu putina ciocolata cu lapte topita.

 

 

TIPS-URI

1

Visinele pot fi pasate, eu le-am lasat intregi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Pacatul dulce"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura "Pacatul dulce"-0
Prajitura "Pacatul dulce"-1
Prajitura "Pacatul dulce"-2
Prajitura "Pacatul dulce"-3
Prajitura "Pacatul dulce"-4
Prajitura "Pacatul dulce"-5

COMENTARII (20)

diaconta

diaconta 1

21.06.2015, 21:49

O prajitura la superlativ
Eu am facut-o si sub forma de tort,a fost o minunatie

-Licurici-

-Licurici- 1

22.06.2015, 08:30

dementiala

GeorgiG

GeorgiG 1

22.06.2015, 10:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!