Amandine - reteta numarul 100

de Valclaudia in Prajituri, 7 Iul 2013 | 8538 vizualizari

 

Poftiti la amandine! (reteta nr.100)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de ulei
  • 1 cana de zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 cana de faina
  • 1 pliculet praf de copt (stins intr-o lingurita de otet)
  • 3 linguri cacao

Crema:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 10 gr. gelatina
  • 100 gr. ciocolata neagra
  • 1 pachet margarina rama

Sirop de zahar ars:

  • 200 gr.zahar
  • 200 ml.apa
  • 1 sticlute esenta de rom

Sos de ciocolata:

  • 50 gr. zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 linguri de cacao

Glazura:

  • 200 gr ciocolata menaj
  • 50 ml frisca lichida
  • bombonele de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine - reteta numarul 100:

Prepararea blatului: separam albusurile de galbenusuri,impartim cantitatea de zahar alocata blatului in doua. Batem albusurile spuma cu 1/2 cana zahar. In alt vas amestecam galbenusurile cu cealalta 1/2 cana de zahar pana cand amestecul isi dubleaza volumul. Adaugam cele 3 linguri de cacao si praful de copt stins.Incorporam succesiv albus batut si faina in amestecul de galbenusuri cu cacao si cand am incorporat tot materialul turnam aceasta compozitie intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam tava la cuptor si coacem la temperatura medie. Facem testul cu scobitoarea si lasam blatul la racit (Eu fac in general blaturile cu o zi inainte)

Prepararea siropului de zahar ars: punem zaharul intr-o craticioara la foc mic. Avem grija sa nu se arda, trebuie sa aiba nuanta bej- maro, sa nu devina amarui. Adaugam cu foarte mare atentie apa si esenta si lasam la racit.

Prepararea cremei: Ouale se bat cu zaharul pe baie de aburi. Cand incepe sa devina crema consistenta adaugam ciocolata si continuam sa amestecam cu telul pana la incorporarea acesteia. Lasam crema sa se raceasca.

Hidratam gelatina cu 100 ml apa rece. Inainte de adaugarea acesteia in crema trebuie sa o incalzim putin (atentie, nu se fierbe!) si o lasam la racit pana ajunge la temperatura camerei.

Intr-un vas separat mixam margarina care trebuie sa fie la temperatura camerei si incorporam putin cate putin crema de oua in margarina. Se adauga gelatina in fir subtire. Mixam pana obtinem consistenta dorita la crema si o dam la rece.

Prepararea sosului de ciocolata: Punem un vas pe foc in care adaugam frisca lichida, zahar si cacao. Amestecam si lasam sa se raceasca.

Asamblarea: Taiem blatul in doua, il insiropam foarte bine pe ambele parti, ungem una dintre foi cu 80% din crema si asezam cu grija cealalta foaie peste crema.

Taiem marginile prajiturii si portionam amandinele.Le asezam intai pe hartiute (de briose) apoi pe un platou.

Ungem amandinele cu sos de ciocolata,apoi cu glazura si decoram cu bombonele,tot de ciocolata. La final le punem cate un mot din crema lasata deoparte si servim.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine - reteta numarul 100" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

iry-gabriela 1

07.07.2013, 15:40

daca reteta 100 arata asa bine ma gandesc cum va arata cea 150....felicitari!

Lau 1

07.07.2013, 16:30

Sim0na 1

08.07.2013, 12:38

Una din prajiturile mele preferate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Amandine(mini)