Cheesecake la rece

de mirela0911 in Prajituri, 11 Aug 2015 | 9264 vizualizari

 

Un desert rapid si bun pentru care nu trebuie sa dam drumul la cuptor pe caldura asta!

 

INGREDIENTE

  • 150 g biscuiti cu crema
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 3 lg lapte
  • 400 g crema de branza
  • 60 g zahar pudra vanilat
  • 1 lg lichior de menta
  • 2 lg razatura ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca
  • 1 plic gelatina
  • gem de visine
  • 2-3 lg apa
  • 1 lg amidon alimentar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake la rece:

Biscuitii cu crema se zdrobesc marunt. Ciocolata se pune la topit impreuna cu laptele (daca mai trebuie se mai adauga 1-2 lg lapte), se omogenizeaza si se lasa putin sa se raceasca. Se toarna peste biscuiti si se amesteca bine. 

Se ia o forma de tort, se tapeteaza cu folie alimentara in interior, inclusiv peretii si se rastoarna amestecul de biscuiti. Cu ajutorul unei linguri se taseaza bine biscuitii si se da tava la rece, timp in care pregatim umplutura.

Crema de branza se amesteca bine cu zaharul pudra vanilat, apoi se adauga pe rand lichiorul de menta si razatura de ciocolata. Intre timp se pregateste gelatina conform instructiunilor de pe plic. Frisca se bate bine. Gelatina se incalzeste putin pe foc pana se dizolva granulele si se toarna peste crema de branza. Se omogenizeaza apoi se adauga frisca batuta, amestecand usor pana se incorporeaza toata frisca. 

Se scoate forma din frigider si se toarna umplutura, se niveleaza si se da din nou la rece.

Gemul de visine se pune pe foc impreuna cu 3 lg apa sa dea 2-3 clocote. Amidonul se dizolva in putina apa si se toarna peste gem, amestecandu-se pana incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se toarna peste umplutura, se niveleaza si se da la rece din nou pentru a se inchega. Se scoate pe un platou ajutandu-ne de folia alimentara dupa care se poate servi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate inlocui gemul cu visine proaspete, adaugand zahar dupa gust si respectand restul pasilor.

2

Forma tavii are diametrul de 20 cm si e din silicon, dar se poate folosi o forma cu inel detasabil pentru usurinta manevrarii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake la rece" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake de ciocolata fara coacere