Prajitura Snickers

de Miha in Prajituri, 5 Noi 2009 | 9445 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 albusuri
  • 300 g zahar
  • 400 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • 3 linguri cacao
  • 250 g zahar
  • 4 linguri lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 250 g margarina
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Separam albusurile de galbenusuri si le mixam puternic cu cele 300 g de zahar., ca pentru bezea. Apoi adaugam peste spuma obtinuta faina amestecata cu praf de copt, cacaoa si nuca pisata.



Impartim compozitia in 3 parti egale. Pe fundul unei tavi punem hartie de copt si intindem compozitia in strat uniform, nu prea gros. Cele 3 foi se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru cca 15 minute.


Punem galbenusurile si oul intreg le mixam cu zaharul pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul. Adaugam cacaoa si laptele rece.Punem vasul la baine-marine si cand incepe sa se ingroase adaugam si ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine, pana se topeste ciocolata. Adaugam margarina si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca.



Umplem foile cu crema. Ultimul strat, cel de deasupra va fi tot de crema. Presaram cu nuca pisata si dam la rece pana se intareste crema, apoi o portionam.


Sursa

TIPS-URI

1

margarina se poate inlocui cu unt

2

prajitura va fi mult mai buna si mai usor de taiat a doua zi

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

gaby_duceag 1

05.11.2009, 18:52

ce ma bucur.asa mai scap si eu de facut.

alinutzika 1

18.08.2011, 22:55

vai, ce buuuna e

Miha 1

24.08.2011, 10:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5392 puncte

Constelatialeu

4752 puncte

mihaelar63

4714 puncte

Rocsi

4666 puncte

Panacris

3686 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui dezosate cu mustar la cuptor

ieri la 19:34

Piept de pui umplut

de katty 6

ieri la 18:45

Supa crema de fasole verde

de katty 6

ieri la 17:50

Salata de vinete cu ardei kapia si nuci

de katty 6

ieri la 17:24

RETETA RECOMANDATA
Trandafir din aluat dospit, cu nuca si gem de caise