Prajitura Snickers

de Miha in Prajituri, 5 Noi 2009 | 8898 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 albusuri
  • 300 g zahar
  • 400 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • 3 linguri cacao
  • 250 g zahar
  • 4 linguri lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 250 g margarina
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Separam albusurile de galbenusuri si le mixam puternic cu cele 300 g de zahar., ca pentru bezea. Apoi adaugam peste spuma obtinuta faina amestecata cu praf de copt, cacaoa si nuca pisata.



Impartim compozitia in 3 parti egale. Pe fundul unei tavi punem hartie de copt si intindem compozitia in strat uniform, nu prea gros. Cele 3 foi se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru cca 15 minute.


Punem galbenusurile si oul intreg le mixam cu zaharul pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul. Adaugam cacaoa si laptele rece.Punem vasul la baine-marine si cand incepe sa se ingroase adaugam si ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine, pana se topeste ciocolata. Adaugam margarina si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca.



Umplem foile cu crema. Ultimul strat, cel de deasupra va fi tot de crema. Presaram cu nuca pisata si dam la rece pana se intareste crema, apoi o portionam.


Sursa

 

TIPS-URI

1

margarina se poate inlocui cu unt

2

prajitura va fi mult mai buna si mai usor de taiat a doua zi

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

gaby_duceag 1

05.11.2009, 18:52

ce ma bucur.asa mai scap si eu de facut.

alinutzika 1

18.08.2011, 22:55

vai, ce buuuna e

Miha 1

24.08.2011, 10:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Snickers