Prajitura super ciocolatoasa

de aziz in Prajituri, 30 Sep 2011 | 9703 vizualizari

 

Candva Ruxy m-a pus pe ganduri cu o prajiturica din piscoturi de sampanie si crema, de fapt budinca de ciocolata si vanilie .......si n-am rezistat......e usor de facut ,nu cuptor,nu caldura ...si multa ciocolata in cazul meu

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete piscoturi
  • un pahar lapte 200 ml
  • un plic budinca de vanilie
  • o ciocolata amara
  • 250 ml frisca lichida, batuta
  • sirop:
  • 200 ml lapte+2 linguri nessquik
  • pt ornat:
  • 50 gr ciocolata neagra +o lingurita ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura super ciocolatoasa:

Asamblam prajiturica pe platou direct.


Punem laptele la incalzit si adaugam ciocolata pana se topeste.Siropul se lasa la racit si apoi se mixeaza cu budinca de vanilie .In crema obtinuta incorporam frisca cu o spatula.


Siropul pentru piscoturi il obtinem din laptele incalzit si amestecat cu pudra de nessquik.Inmuiem picoturile in sirop facem un strat pe platou si punem un rand de crema ,apoi iar un rand de piscoturi insiropate si iar crema ...mie mi-au iesit trei straturi imbracate generos cu crema(si-a ramas crema si de-o rulada despre care va povestesc altadata)


Pentru ornat topim ciocolata cu o lingurita de ulei in cuptorul cu microunde sau la baie de aburi intindem pe un fund de plastic fin sau un carton cu suprafata de aluminium (asta am avut eu) ,se intinde in strat subtire cu ajutorul unei spatule si dam la frigider pina la decorarea prajiturii.Cu un cutit cu lama lata razuim ciocolata de pe carton pina obtinem invarticusii ca in imaginile de mai jos.Se lasa la frigider peste noapte .Sa aveti pofta!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura super ciocolatoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (55)

aziz 1

04.10.2011, 13:54

kamy simplu si la obiect

MIUTA 1

04.10.2011, 14:15

Foarte,foarte buna

aziz 1

05.10.2011, 12:28

Miuta foarte ,foarte multumesc!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Trunchi de copac